Odluka Disciplinske komisije da utakmica Italija – Srbija bude registrovana rezultatom 3-0 za domaćina, zabolela je sve navijače, ali i igrače reprezentacije Srbije.

dejan stankovic gol za srbiju protiv farskih ostrva

Jednog je možda zabolela više nego druge. Naravno, govorimo o kapitenu Stankoviću, koji je najavio da će se oprostiti od reprezentacije na kraju kvalifikacija.

Ipak, on smatra da bi drugo mesto u grupi koje vodi u baraž bio veliki uspeh, te da to nije tako nedostižno.

Italijani nam beže 6 bodova, ali ih mi čekamo na domaćem terenu. U igri je još mnogo bodova, a ako uspemo da dođemo na EP preko baraža, bićemo tri puta jači.

Stanković kaže da će biti teško igrati bez publike u martu protiv Severne Irske, ali da mu to nije nepoznanica i da „Orlovi“ mogu sve to da pobede. On smatra da se, za ovih pet meseci, koliko je ostalo do meča u Beogradu, treba da konsoliduju redovi u  savezu, navijačima…

Branislav Ivanović je takođe bio ožalošćen zbog ovakve odluke Uefe. Sve je prokomentarisao sa rečima da poraz uvek boli, posebno kad se pretrpi bez borbe.

On kaže da ga više boli poraz od Estonije, te da reprezentacija Srbije sada ne sme da klone duhom, jer ništa nije izgubljeno još uvek!

Mirjana Petković