Selektor reprezentacije Srbije, Vladimir Petrović i kapiten Dejan Stanković izrazili su optimizam pred sutrašnji meč, ali ukazali i poštovanje domaćinu – Južnoj Koreji.

Selektor je istakao da zna kvalitete Južne Koreje, dosta članova njihove reprezentacije igra za evropske timove, ali da će njegovi izabranici učiniti sve da ih zaustave na domaćem terenu.
Utakmica jeste prijateljska, ali u timu Srbije će igrati dosta debitanata, pa će „Orlovi“ učiniti sve da pobede.

Nedavni osvajač Kupa Italije i čovek koji ne postiže jeftine golove, kapiten reprezentacije Srbije, pred sutrašnji meč protiv Južne Koreje setio se svog debija za reprezentaciju – upravo protiv sutrašnjeg protivnika!
Na pitanje kakve savete će dati mlađim kolegama, debitantima, Deki se prisetio jedne rečenice, koju mu je na njegovom debiju rekao Ilija Petković, tadašnji pomoćni trener:
Opusti se. Debitanti uvek  igraju najbolji fudbal.

Deki je naglasio da veruje u nove momke, jer definitivno su tu jer to zaslužuju. Kaže da mu neće biti problem vremenska razlika. Priseća se nekih prošlih putovanja po Americi kada je selekcija stizala iz jednog mesta u drugo i pobeđivala. Istom se nada i u ovim prijateljskim utakmicama.

„Poštujem selekciju Južne Koreje, ali sam ipak optimista. Oni su dobra ekipa, bez obzira što nemaju neka zvučna imena, prava su reprezentacija. Ne smeš da uđeš u trku sa njima, pocepaće te sigurno!“, kaže Stanković.

Sretno „Orlovi“

(Beli Orlovi, foto: Beta)