Najbolji trener i fudbaler u Srbiji su Milovan Rajavec i Dejan Stanković, od danas i zvanično.

Rajevac i Stanković su zaista obeležili ovu godinu, a i Srbija je postigla uspeh – prvi put pod ovim imenom je nastupila na SP.

Rajevac je dobio i priznanje u Gani, ali mu je ovo draže.

„Iza mene je 38 godina rada, mnogo treninga, utakmica, mnogo pobeda i poraza iz kojih sam učio…Godina za nama je bila puna uspeha. Srbija je prvi put učestvovala na svetskom prvenstvu, sa Ganom sam napravio lep uspeh, bili smo ponos Afrike. U poslednje vreme dobijam mnogo priznanja, ali ovo mi je najdraže, jer ga dobijam u svojoj kući, od mojih ljudi. Ovo će mi biti motiv da napravim još veći uspeh“, rekao je Rajevac.

Stankoviću ovo nije prvo priznanje, ali u SRBIJI jeste.

Na svečanost je došao sa sinovima, i zadržavajući suze, ali u šmekerskom stilu, kako Stanković zna izjavio:„Nema lepšeg načina da se zaokruži ova godina nego ovim trofejom! Bila je ovo fenomenalna, nezaboravna godina. Ali, ne bi je bilo da nemam sjajne saigrače u Interu, reprezentaciji…Hvala svima, svima u FSS, svima u reprezentaciji, Interu, supruzi, ovim mojim momcima (došao je u Hajat sa sinovima)…Nisam neki govornik“, rekao je Deki, a onda poljubio Zlatnu loptu FSS i dobio veliki aplauz.

M.Petković