Kapiten Srbije, Dejan Stanković, nagovestio je da po završetku dela karijere koji je proveo u Interu, najverovatnije neće imati snage za oproštajnu sezonu u dresu Crvene zvezde.

Poznato je da navijači Crvene zvezde u vama vide ikonu kluba. Da li možete da im obećate da ćete profesionalnu karijeru završiti u klubu koji vas je lansirao u fudbalsku orbitu?

Uh, odmah na početku teško pitanje. Vidite, ne bih želeo da „bacam bombe“ po novinama i obećavam kako ću poslednju sezonu odigrati u Crvenoj zvezdi. Meni ugovor sa Interom ističe 2014. godine i siguran sam da ću i posle toga bar još tri godine živeti u Milanu. Supruga Ana i ja smo nedavno pričali o tome, želimo da klinci završe školu, a onda ćemo sesti i videti šta dalje. A što se tiče Zvezde, voleo bih da odigram bar oproštajnu utakmicu, ili poluvreme u nekom egzibicionom meču. Ako me se sete – super. Šta drugo da kažem, kao čovek koji je odrastao na „Marakani“.

Da li ste u petlićima Zvezde, u generaciji sa Markom Pantelićem, stekli naviku da dajete golove sa pola terena kao protiv Šalkea i Đenove?

– U Interu se stalno šale na moj račun i pričaju mi: „Deki, pa ti možeš da dobaciš do gola“. Dok sam igrao u petlićima, dešavalo se da golman deganžira loptu, a da je ja iz voleja vratim u mrežu. Nemam neko racionalno objašanjenje o tim golovima. Nikada se nisam libio da šutiram, uvek sam imao dobru pripremu udarca. Kada sam dao gol sa centra protiv Đenove, mislio sam da takav poduhvat više nikada neću ponoviti, da je to vrh. Srećom za mene – prevario sam se. Gol protiv Šalkea mi je, ipak, najdraži. Postignut je u najjačem klupskom takmičenju pred 80 hiljada ljudi. Često se šalim sa Anom na tu temu i kažem joj da ću unucima imati šta da pričam.

(Press, foto: Zvezda Srbija)