Selektor Radomir Antić bio je zadovoljan igrom „orlova“ na meču sa Ganom, ali je prema njegovom mišljenju prestrog sudijski kriterijum dosta uticao na dalji tok meča i neke njegove odluke.

Stankovic Gana

„Mislim da je igra bila u skladu sa početkom Svetskog prvenstva, bili smo malo nervozni, više nego što je trebalo. Sudija je malo uticao sa svojim odlukama i svojim kriterijumom naterao me je na neke izmene koje nisam planirao“, rekao je Antić.

Antić smatra da su njegovi izabranici u jednom trenutku previše respektovali Ganu.

„Bili smo svesni da je pred nama ekipa koja je najopasnija iz kontranapada i pokušali smo smirenom igrom da dođemo do rezultata. Podvukli smo crtu, utakmica je iza nas i posvećujemo se pripremama za meč sa Nemačkom. U situaciji smo moranja, to nam nameće drugo ponašanje, drugu igru“ rekao je Antić.

Kapiten Dejan Stanković smatra da Srbija nije zaslužila ovaj rezultat

„Malo smo više respektovali Ganu nego sto je trebalo. Dolazili smo do igre, imali smo šanse, ali nam se nije namestilo kako treba. Dosta su uticale na nas odluke sudije i prerani žuti kartoni. Biće nam mnogo teže jer kad se nešto mora, to postaje duplo teže. Ipak, ja verujem u nas, da smo pobedili bilo bi mnogo drugačije. Najbitnije je da reprezentacija bude na zemlji, nismo leteli ni u pobedama, a nećemo ni sad u porazu. Fudbal je to, bili smo bolji od Gane, žao mi je svih nas, mnogo smo se trudili i nismo ovo zaslužili“, rekao je Stanković.

Jedan od igrača koji uopšte nije ispunio očekivanja navijača, Miloš Krasić, bio je vidno utučen zbog poraza, svoje partije i promašaja.

„Teška utakmica, razočarani smo. Imali smo svoje momente, svoje šanse, nismo ih iskoristili. Jako je tužno primiti pogodak u 85. minutu, idemo dalje, još šest bodova je u igri, pružićemo bolju partiju u sledećoj utakmici. Imamo kvalitet, izvući ćemo pouke iz ovog meča“, rekao je Krasić.

Izvor: Blic

Povezane vesti