Kapiten „orlova“ tvrdi da reprezentacija ima veliki kvalitet i da je mnogo napredovala. Ipak, ne zna koji je krajnji domet ove generacije, ali zna da se neće predati bez borbe.

Dejan Stankovic Srbija

Dejanu Stankoviću će Mundijal u Južnoj Africi biti treći što ga čini jedinstvenim među reprezentativcima. Prvi put je predvodnik generacije koja je na briljantan način prošla kvalifikacije i plasirala se u Južnu Afriku.

Kapiten je svestan da su „orlovi“ takvim uspehom nametnuli sebi veliku obavezu. Zna da su očekivanja nacije ogromna, ali ne zna dokle će Srbija dogurati. Stanković tvrdi da u Južnu Afriku nisu došli kao turisti i da će se mnogo više znati posle utakmice sa Ganom.

„Došli smo na Mundijal bez prevelikih očekivanja, ali to ne znači da se predajemo na startu. Probaćemo da uradimo nešto više, ali ne znam koliko. Mnogo će zavisiti od prve utakmice. Pobeda protiv Gane bi nam dala krila za nastavak takmičenja“, smatra Stanković.

Deki tvrdi da je ekipa odlično spremna i da poseduje veliki kvalitet.

„Odlično smo se pripremili i znamo da imamo kvalitetnu ekipu. To smo dokazali kroz kvalifikacije i prijateljske utakmice, a skok na FIFA listi potvrđuje koliko smo napredovali u igri. Ipak, ne znam koji nam je krajnji domet, ali ponavljam da nam je prva utakmica najbitnija“, poručuje kapiten „orlova“.

Izvor: Sportske, Sportski žurnal

Povezane vesti