Fudbalska reprezentacija Srbije preselila se u četvrtak iz Johanezburga u Port Elizabet, grad na obali Indijskog okeana gde nas je, za razliku od dosadašnjih zimskih uslova, dočekala temperatura od dvadesetak stepeni.

Naši reprezentativci obećavaju da će dati sve od sebe kako bi na velikom duelu sa Nemačkom osvojili tri boda i tako nadoknadili propušteno u duelu sa Ganom, prvoj utakmici Svetskog prvenstva pod imenom Srbija koju smo izgubili.

– Nema straha, kod nas ima samo pozitivne treme. Imamo veliko poštovanje prema Nemačkoj koja je u dosadašnjem toku Mondijala pokazala najviše. Najbitnije je da odigramo najbolje što možemo, izjavio je Dejan Stanković za RTS prilikom dolaska u Port Elizabet.

On je dodao da našim defanzivcima najveća opasnost preti od Samija Kedire i Bastijana Švajnštajgera.

– Nemačka je veliki, agresivan i brz tim. Očekujem susret sa mnogo duela, dodao je kapiten naše reprezentacije.

Slično govori i Branislav Ivanović, koji naglašava da u ovakvim susretima ne pobeđuje sreća, već zalaganje.

– Najvažnije je da igramo kako znamo i da damo sve od sebe. Ni pre prve utakmice nismo ništa obećavali, pa nećemo ni sada, naglasio je Ivanović.

Milan Jovanović nije želeo da daje izjave za naše novinare, ne zbog toga što je eventualno ljut na nekog od naših kolega, već iz drugog razloga:

– Nemojte molim vas ništa da me pitate. Ne zamerite mi, bio sam na konferenciji za novinare, a za sada je najbolje da ćutim. Još nismo zaslužili da dajemo izjave. Pričaćemo posle utakmice, rekao je Jovanović kratko.

milan jovanovic srbija-gana

I Nikola Žigić bio je veoma kratak:

– Nema nazad. Znamo da moramo da idemo na pobedu i na osvajanje tri boda, rekao je visoki napadač naše reprezentacije koji bi lako mogao da bude i jedini istureni špic na startu susreta protiv Nemačke.

Ne možemo nakon dolaska u Port Elizabet da ne spomenemo i lošu organizaciju od strane agencije Fudbalskog saveza Srbije, koja je dolazak srpskih izveštača iz Johanezburga organizovala u popodnevnim časovima, kada su naši igrači već održali trening u Port Elizabetu i kada je već završena konferencija za novinare selektora Radomira Antića na stadionu Nelson Mandela Bej.

Teren na stadionu u Port Elizabetu bio je natopljen vodom, pa su organizatori bili primorani da jednu polovinu pokriju PVC-om, a na drugu postave lampe za grejanje kako bi se podloga što pre osušila. Sunce se u četvrtak konačno pojavilo pa će svakako i to omogućiti travi da se oslobodi viška vlage. S obzirom da meteorolozi i za petak najavljuju isto vreme, sigurno je da će uslovi za igru biti odlični.

Da li će sve to biti dovoljno selekciji Srbije da se na pravi način suprotstavi „pancerima“, ostaje da vidimo u petak od 13.30h, ali je malo verovatno da će se stvari značajnije promeniti u odnosu na prvu utakmicu na šampionatu. Naša ekipa nije dobro pripremljena, kako fizički tako i psihički što se najbolje videlo u prvoj utakmici (crveni karton i igranje rukom).

Prijavite se kao saradnik sajta BeliOrlovi.rs

Nemci imaju prednost kako u samopouzdanju nakon pobede od 4:0 u prvom meču, tako i u daleko većem iskustvu u nastupima na Svetskim prvenstvima koje prenose sa generacije na generaciju za razliku od Srbije, gde svaki put počinjemo „ispočetka“, bez detaljne analize prethodnih neuspeha ili konsultacije sa bivšim selektorima, igračima i ostalim članovima stručnog štaba.

Sve zato ukazuje da će Nemci odneti još jednu laku pobedu i već obezbediti plasman u drugi krug. Na tom putu, čini se, može da im se ispreči samo srpski inat za koji već znamo da može da pomera planine kada „proradi“. Nadajmo se da će proraditi upravo u petak, ovde na obali Indijskoj okeana i da će nam ostaviti utakmicu za pamćenje.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti