Proslavljeni srpski reprezentativac Dejan Stanković rekao je da je odustao od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Stanković nije pretnja Karadžiću

Stanković nije pretnja Karadžiću

Stanković je potvrdio da je odustao od kandidature, a kao razlog naveo je prevelika očekivanja javnosti.

Odluku sam doneo na stari, priznat i precizan način – na jedan tas stavio sam realna očekivanja javnosti od mog dolaska, veličinu, sistem i način funkcionisanja organizacije kojom bi trebalo da predsedavam i mogućnosti suštinskih promena koje bih uveo, a na drugi ogromnu želju da pomognem svojoj fudbalskoj porodici i kući u kojoj sam već dve decenije, nacrt vizije budućeg saveza i srpskog fudbala, kao i sopstvenu moć u datom trenutku. Prvi tas je pretegao”, rekao je Stanković u saopštenju Tanjugu.

Stanković je naveo da svoju odluku ne smatra porazom, jer je ušao srcem u svu tu priču, te da će Savez uvek moći da računa na njega.
On je potvrdio da su mu čelnici FSS ponudili da postane kandidat koji bi legalnim putem mogao biti izabran na funkciju predsednika.

„U cilju donošenja ispravne odluke, želeo sam da se upoznam sa fudbalskom Srbijom i da u procesu razmatranja ponude razgovaram i sa drugim istaknutim ljudima, čije mišljenje uvažavam. Na svim neformalnim sastancima koje sam imao sa rukovodstvom FSS, sa predstavnicima regiona FSS i čelnicima vodecih klubova jasno sam govorio:  Došao sam da vas obavestim da razmišljam o prihvatanju kandidature za predsednika . Zato pomenuti razgovori nisu imali karakter ni lobiranja ni izbora. Pri tome, svima sam naglasio – Saslušaću svakoga, odlučiću sam. Verujem da su me razumeli. Tako je i bilo.”

Na kraju, Dejan Stanković je rekao da se ogradio od sebe kao nekadašnjeg reprezentativca i rekordera po broju nastupa za nacionalni tim.

Danas, van terena i van igre, svestan sam sopstvenih kvaliteta i nedostataka. I dok sam igrao fudbal, nisam se bavio samo loptom, već sam razmišljao o tome šta ću, kada i gde da uradim po završetku igračke karijere.

Beliorlovi.rs (M.Petković)