Kapitenu Srbije Dejanu Stankoviću su verovatno najteže pale nemile scene na stadionu Luđi Feraris, a on nije mogao da suzdrži emocije pa je teren napustio u suzama. Na drugoj strani, u potpunoj neverici je bio i selektor Italije Ćezare Prandeli, koji je istakao da u svojoj karijeri nije doživeo išta slično. Generalni direktor italijanskog fudbalskog saveza je poručio da incidenti iskuključivo imaju veze sa „tenzijom i trenutnom situacijom u fudbalskoj reprezentaciji Srbije“.

Dejan Stankovic u suzama

Čovek koji je stekao legendarni status u Italiji, i koji je prema rečima tamošnjih novinara jedan od retkih stranaca koga svi smatraju Italijanom, zbog nekoliko hiljada huligana morao je da sluša himnu svoje domovine uz zaglušujuće zvižduke.

Uprkos velikoj sramoti koju je doživeo, Stanković je smogao snage i odveo ekipu do tribine gde su bili takozvani navijači Srbije i pokušao da ih smiri. To je imalo efekta samo šest minuta, nakon čega je meč prekinut.

„Nije normalno da se utakmica ovako završi. Šta sam rekao sudiji? Da ne možemo da ostanemo ovde“, rekao je Stanković, prenosi „Gazeta“.

Italijanski mediji su kapitena Srbije „napali“ već na samom terenu, a on im je posle svih nemilih scena, potpuno razočaran kratko objasnio šta se dešavalo.

„Nismo im aplaudirali, samo smo pokušali da ih smirimo“, rekao je Stanković.

Prandeli je bio rečitiji posle meča, ali ni on nije uspeo da sakrije potpuno šokiran izraz lica.

„Nikada u svojoj karijeri nisam doživeo da se meč ne odigra. Potpuno sam zatečen“, rekao je novinarima „La Republike“ selektor Italije Ćezare Prandeli koga su italijanske kolege na kratko uhvatile u tunelu stadiona Đenove.

Generalni direktor fudbalskog saveza Italije Antonelo Valentini rekao je za RAI da je odluku da se meč prekine doneo škotski arbitar Kreg Tomson koji je shvatio da nivo bezbednosti na meču nije dovoljno visok.

„UEFA je na potezu. Sudija je posle sedam minuta igre i novih ubačenih baklji na teren shvatio da na igralištu nije dovoljno bezbedna situaicja za sve učesnike. Delegat će predati svoj izveštaj pa čćemo videti šta će biti dalje“, rekao je Valentini.

Odluku Krega Tomsona je pozdravio naročito golman Italije Emilijano Vivijano, ka kome je poletelo nekoliko baklji, a on je neposredno posle utakmice rekao da je strahovao za svoj život. Valentini je dodao da su domaćini dali sve od sebe da se meč odigra.

„Da li ćemo tražiti službenih 3:0? Sve je u igri. Uostalom, videli ste šta se dešavalo. Mi smo sa svoje strane bili maksimalno korektni i ispoštovali smo navijače Srbije. Policija se potrudila da ih umiri, ali ono što se dešavalo je rezultat nekih stvari i tenzija koje imaju veze sa reprezenatcijom Srbije, a koje se nas ne tiču. To im nije trebalo, naročito s obzirom da zemlja želi da uđe u Evropsku uniju“, rekao je Valentini.

Povezane vesti