Da nije sve kako je bilo prošle sezone u Interu, uverili smo se na razne načine. Poraz od gradskog rivala Milana plus statistika da su u poslednjih pet utakmica slavili samo jednom, razočaravajuća je za sve navijače ovog kluba, ali i za ljubitelje fudbala uopšte.

Dejan Stankovic, Inter

Ipak, mnogi igrači mu i dalje veruju. Jedan od njih je i kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković.

U razgovoru za klupsku televiziju Stanković je komentarisao dosadašnje rezultate, ali i pojedine komentare medija i navijača.

I Stanković je svestan da rezultati nisu na zavidnom nivou, ali kaže da je Benitez pravi čovek na klupi Intera. On veruje da Španac nije tek tako došao na mesto trenera i da klub nije pogrešio što ga je angažovao.

„Kada nema rezultata, ljudi pričaju da ne postoji želja kod nas igrača, da nemamo motivacije i glad za pobedom. Međutim, istina je da, kako vreme odmiče, želja da demantujemo takve glasine sve veća u nama. Tvrdim da smo ove sezone još više željni trofeja nego prošle. Kao što kažu ovde u Italiji, računa se ono što si uradio na kraju, ne na početku ili na pola sezone. Naredni mesec je važan za nas, jer želimo da na najbolji način okončamo najbolju godinu u istoriji kluba.“, bio je odgovor Dejana Stankovića na komentare italijanskih medija.

U svojoj izjavi on je podvukao da forma nije vrhunska, ali je dodao:

Neke stvari se dešavaju u fudbalu, kao i u životu. Postoje usponi i padovi. Važno je da smo uvek spremni da reagujemo!

Mirjana Petković