Dejan Stanković, čovek i kapiten velikog srca koji se prošle godine povukao iz nacionalnog tima, još jednom je pokazao svoju ljudsku veličinu. Već dugi niz godina se bavi humanitarnim radom, ali je uz pomoć ljudi iz medija to vešto krio svih ovih godina. Ipak, ovoga puta je dozvolio da se pomene njegovo ime kako bi animirao i druge da se uključe u akciju „Bitka za bebe“.

Pomagao je oporavak Zvonka Milojevića, izgradnju hrama Svetog Save i ko zna šta još, a sad je pomogao i najmlađima.

Naime, Stanković je uplatio novac za kupovinu tri nova inkubatora u skolopu akcije „Bitka za bebe“. dva inkubatora će biti prosleđeni Opštim bolnicama u Negotinu i Valjevu, a jedan će stići na adresu Instituta za neonatologiju u Beogradu.
Osnovni cilj akcije bio je kupovina 100 inkubatora, a ovom uplatom Dejana Stankovića, zabeležena je dupla pobeda – kupljen je i 200-ti inkubator.

„Dejan Stanković je tek nakon naše molbe pristao da objavimo njegovu donaciju. Izuzetno mi je drago što je baš jedan takav sportista, da se tako izrazim, ’poentirao’ i zaokružio broj nabavljenih inkubatora na 200. Godina beba je tek počela i predstoji nam još puno bitaka koje moramo da dobijemo u saradnji sa svim ljudima dobre volje kako bismo našim najmlađim borcima obezbedili adekvatnu negu“, izjavio je predsednik Upravnog odbora Fonda B92, gospodin Veran Matić povodom nove pobede u okviru „Bitke za bebe“.

Sve pohvale za bivšeg kapitena reprezentacije Srbije!

BeliOrlovi.rs (M.Petković, foto: arhiv)