Proslavljeni srpski stručnjak Dragoslav Stepanović smatra da bi predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, morao odmah da izađe u javnost s imenima nalogodavaca incidenta u Đenovi, zbog kojeg je srpskom fudbalu u utorak uveče naneta velika sramota. Stepiju nije jasno zašto je Karadžić u petak saopštio imena samo vlastima, a ne i novinarima.

Dragoslav Stepanovic

– Ne sviđa mi se to Karadžićevo ćutanje, kao da ni on sam više ne zna šta hoće. Morao bi Tole da bude mnogo odlučniji i da nas sve upozna s imenima ljudi koji su osramotili Srbiju. Verujem da bi ga srpska javnost podržala i da bi se obrušila na nalogodavce incidenta, jer ono nasilje nije smelo da se dogodi – kaže Stepanović u razgovoru za Alo!.

Poznati trener ističe i da je vreme da država sredi stanje u srpskom fudbalu, jer je „vrag odneo šalu“.

– Država mora da se umeša i da obezbedi sve uslove za normalno funkcionisanje fudbala. Stadioni su postali arene u kojima se svakog vikenda odvijaju po dve utakmice – jedna na terenu, a druga na tribinama. Mnoge „navijače“ više zanima kriminal nego dešavanja na terenu i onda se čudimo kada nam se dogode onakve stvari, kao prekid u Đenovi – upozorava Stepanović.

Kada je reč o samom prekidu na stadionu „Luiđi Feraris“, Stepanović kaže da je bolje što je utakmica prekinuta, ali smatra i da treba da bude odigran novi meč.

– Niko ne voli da pobeđuje 3:0 za zelenim stolom pa ni Italijani, i mislim da bi „azuri“ pristali na novi meč. Što se tiče incidenta, bolje je što policija nije ušla na tribinu, jer bi u sukobu s onim našim kršnim momcima bilo svašta, možda bi se izrodio i novi „Hejsel“ – zaključuje Dragoslav Stepanović.

Povezane vesti