Dragoslav Stepanović poručio Radomiru Antiću da je eliminacija iz grupne faze svetskog prvenstva neuspeh i da ako to ne prizna treba da napusti funkciju.
Stepanovic velikaSrpski stručnjak Dragoslav Stepanović oštro je kritikovao selektora „orlova“ Radomira Antića optuživši ga da je isključivi krivac za neuspeh reprezentacije u Južnoj Africi.

Dragoslav Stepanovic

„Čim se vratio iz Afrike, on je počeo da ispoljava agresiju. Razumem da je čovek sujetan, ali ne mogu da shvatim da i posle toliko vremena u izveštaju iznese da reprezentacija nije doživela neuspeh na Svetskom prvenstvu. Pa šta je po njemu neuspeh“ pita se Stepi.

On smatra da je Antić pravio grešku za greškom.

„Antić je morao je znatno ranije da okupi reprezentativce, a ne sedam dana posle selektora Nemačke. Drugo, morao je ranije da odvede ekipu u Južnu Afriku jer je organizmu sportiste potrebno bar 10 dana da se privikne na drugačiju klimu. Kao treće, taktičke zamisli na mečevima u Africi znatno su se razlikovale u odnosu na utakmice iz kvalifikacija. Četvrto, nije smeo da isprovocira FIFA da ga onako žestoko kazni“ smatra Stepanović.

Posledica toga može biti neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

„Nije isto voditi reprezentaciju sa klupe ili sa tribina, putem telefona. AnticTaj telefonski račun mogao da bude najskuplji istoriji Fudbalskog saveza Srbije, jer ako kiksnemo u prvim utakmicama kvalifikacija, možemo samo da maštamo o Evropskom prvenstvu i novom prilivu novca u kuću fudbala. Ne kažem da Antić ne bi umeo da na taj način vodi reprezentaciju, ali velike su šanse da u tom slučaju uprskamo“, dodaje Stepanović.

On je pozvao Radomira Antića i prvog čoveka FSS-a Tomislava Karadžića da konačno otvore karte i razjasne neke stvari, jer se loša atmosfera sa Terazija može preneti i na igrače.