U Fudbalski savez Srbije danas je stiglo rešenje Disciplnske komisije FIFA o kažnjavanju selektora našeg nacionalnog tima Radomira Antića, saopštio je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

radomir antic zatecen

Prema njegovim rečima FSS će u skladu sa propisanom procedurom, u naredna tri dana najaviti žalbu na odluku Disciplinske komisije FIFA, a obrazloženje žalbe Apelacionoj komisiji biće upućeno u roku od sedam dana.

Antić je kažnjen sa četiri utakmice zabrane vođenja tima u zvaničnim utakmicama i novčano sa 14.000 franaka zbog, kako je navedeno, neprimerenog ponašanja i vređanja sudije posle utakmice Srbija – Australija na Svetskom kupu u Južnoj Africi.

Prema statutu FIFA, odluka Komisije za žalbe je konačna, a moguće ju je oboriti samo pred Sudom za arbitražu u sportu, čiji je sedište u Lozani.

„U ovom trenutku rano je govoriti o procesu pred Sudom za arbitražu u sportu. Prvo moramo da okončamo postupak pred organima FIFA, u koje imamo poverenje. Detaljno ćemo obrazložiti žalbu i nadam se da će Komisija za žalbe to uvažiti“, rekao je Laković.

Selektor Srbije Radomir Antić, koji je kažnjen od disciplinske komisije FIFA sa četiri meča suspenzije zbog neprimerenog ponašanja posle meča sa Australijom (opsovao urugvajskog sudiju Horhea Lariondu), ostao je bez teksta. Antić nikako da zaleči mundijalske rane iz Južne Afrike.

– Zatečen sam, jer nisam bio isključen – rekao je kratko Antić za Sport.- Imaću šta da predočim u svoju odbranu.

Povezane vesti