Listi nezadovoljnih novom loptom kojom će se igrati mečevi na Svetskom prvenstvu priključio se i golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković.

“Čitao sam izjave Kasiljasa, Bufona i Cezara koji su govorili o novoj lopti. Baš su nagrdili proizvođača. I, u pravu su, stvarno je katastrofalna”, kaže čuvar mreže “orlova” za “Sport”.

Vladimir Stojkovic brani

Stojković ističe da je Jabulani nije ni malo nalik prethodnim loptama sa kojima se susretao u karijeri:

“Do sada sam branio sa raznim loptama, koje krivudaju, menjaju smer, čudno lete, ali ova je najgora od svih. Definitivno je napravljena da bude naklonjena napadačima sa ciljem da bude što više golova na Mondijalu. Kako je krenulo, očekujem da će na sledećem Svetskom prvenstvu svaki igrač dobiti po pištolj, pa da pucaju na nas golmane”, kaže Stojković u šaljivom tonu.

On je dodao da su nagle promene putanje glava odlika lopte Jabulani.

“Moguće su sitacije da kada je šutneš ona bukvalno u trenu promeni putanju i za dva metra od očekivana. Ponaša se kao pijana, leluja, propada… Pogotovo je nezgodno kada je igrač uhvati ‘punom’ iz sve snage. Stanković mi je, recimo, juče na treningu šutirao sa 20 metara, postavio sam šake ispred grudi i očekivao je tu, a ona je odjednom propala i uhvatio sam je na zemlji jer se poslednja tri metra bukvalno kotrljala”, pojašanjava golman reprezentacije Srbije.

Izvor: Blic

Povezane vesti