Vladimir Stojković mogao bi da se (privremeno) oprosti od dresa fudbalske reprezentacije Srbije, pošto još uvek nije pronašao novi angažman i ne zna gde će nastupati sledeće sezone.

Vladimir Stojkovic posle odbrane jedanesterca protiv Nemacke

– Ukoliko uskoro ne pronađem klub, najbolje je da odem iz reprezentacije. Tako ću „skratiti muke“ i sebi i selektoru Antiću. Zbog celokupne situacije oko mog statusa, klupskog i reprezentativnog, presija koju trpim je velika i s moje strane bi bilo korektno da se povučem, rekao je Stojković u ekskluzivnom razgovoru za „Novosti“.

Ovu odluku Stojković je opravdao i skorim početkom kvalifikacija za Euro 2012.

– Reprezentacija mora da se skoncentriše na utakmice i na pobede jer nam je plasman na još jedno veliko takmičenje od ogromnog značaja. Ne treba da se stvara atmosfera koja bi na bilo koji način destabilizovala ekipu, poput onih priča kako ja ne branim nigde i da sam golman koji ima potpisan ugovor s nacionalnim timom. Istina je da se to malo stišalo posle Mundijala, ali nema potrebe da se ponovo dešava. Srbija ima dobre golmane i moje odsustvo neće biti problem, dodao je standardni čuvar mreže „orlova“.

Stojković je dodao da još uvek o svemu ovome nije razgovarao sa selektorom Radomirom Antićem.

– Nisam nagovestio selektoru, ali ću to uraditi uskoro. Antić je čovek koji je za mene mnogo uradio i kojem ću biti zahvalan do kraja života. Voleo bih da ostane selektor i ako me ne bude zvao u reprezentaciju smatraću to za korektno i nikada mu neću zameriti. Sve ovo što sam rekao ne znači da ne želim dres Srbije, naprotiv. Uvek ću biti tu za reprezentaciju, ali smatram da je sada bolje ovako. Kada se moja situacija s klubom stabilizuje, boriću se ponovo za svoje mesto i uvek ću biti na raspolaganju, poručio je popularni „Stojke“.

Vladimir Stojkovic, Srbija-Gana, SP 2010, Juzna Afrika

Naša reprezentacija već 11. avgusta igra prvu narednu utakmicu, prijateljski susret sa Grčkom u Beogradu.

– Ako se nađem na spisku za Grčku, rado ću se odazvati. Bio bih neiskren kad bih rekao da ne želim da se nađem u konkurenciji, pogotovo što bi ta utakmica mogla da mi pomogne u potrazi za angažmanom. Ali, ako se ništa ne promeni do početka kvalifikacija, najpoštenije će biti da ne budem pozivan, objasnio je Stojković.

U vezi eventualnog klupskog angažmana kod Stojkovića nema novosti. On je i dalje član Sportinga iako novi trener Paolo Serđo ne računa na njega.

– Iako su propale tri-četiri opcije, interesovanja i dalje ima. Do kraja prelaznog roka ima još ceo mesec i ne gubim nadu da ću u narednom periodu rešiti pitanje kluba, zaključio je Stojković.

Povezane vesti