Sudbina je tako htela – fudbalska reprezentacija Srbije odradila je svoj 100. trening pod rukovodstvom selektora Radomira Antića od kada je on preuzeo kormilo naše reprezentacije i to na Svetskom prvenstvu, u Johanezburgu, na Rand stadionu.

Po hladnom vremenu i temperaturi od samo devet stepeni naši reprezentativci po prvi put su radili u večernjem terminu. I ponovo upravo zbog toga moramo da istaknemo Rand stadion, na koji su se naši fudbaleri preselili zahvaljujući brzoj reakciji odgovornih u Fudbalskom savezu Srbije. Podsetimo, utakmica sa Ganom pripremana je na igralištu Univerziteta u Johanezburgu koje se pokazalo kao neadekvatno zbog veoma loše travnate podloge, zbog čega su iz FSS tražili promenu terena za trening. To je odmah i omogućeno, tako da su „orlovi“ preseljeni na ovaj stadion u Johanezburgu koji je kod FIFA bio registrovan kao alternativni teren za trening reprezentacija.

Izvor: SportskaCentrala

Ovo igralište ne samo da nam se „posrećilo“ u pripremi susreta sa Nemačkom već je i u odličnom stanju, travnata podloga i posle redovnih treninga svih prethodnih dana je i dalje u najboljem redu, a večeras smo imali priliku da vidimo i da su reflektori više nego adekvatni.

U redovima naše ekipe najhladnije je bilo Marku Panteliću i Dejanu Stankoviću, koji su na trening došli sa rukavicama na rukama. Mnoge je interesovalo i zdravstveno stanje našeg kapitena, ali razloga za brigu nema – Stanković je u punom ritmu odradio ovaj prvi večernji trening, tako da problema što se njegovog zdravstvenog stanja tiče uopšte nema. Isto je i sa ostalim igračima, s obzirom da su svi zdravi i na raspolaganju selektoru Antiću za duel sa Australijom.

Program rada naše selekcije isti će biti i u ponedeljak, pošto je za 12.30h zakazana nova konferencija za novinare u taboru „orlova“, a za 19.30h još jedan trening u Johanezburgu, poslednji pred „selidbu“ u Nelspruit gde se igra utakmica sa Australijom.