Neven Subotić, fudbaler Borusije iz Dortmunda sigurno je jedan od najkompetentnijih igrača Srbije da priča o kvalitetima i mogućnostima nemačkog tima. S obzirom da je tokom godine s većinom reprezentativaca „pancera“ vodio žestoke borbe u Bundes ligi, Subotić je uveren da „orlove” u Port Elizabetu ne očekuje ni malo lak posao.

Neven Subotic na treningu

– Četiri godine nastupam u Nemačkoj i imao sam priliku da igram protiv gotovo svih fudbalera iz ekipe selektora Leva. Znam dobro i kako trče i gde trče, a protiv Australije smo se svi uverili i da su u odličnoj formi – kaže Subotić.

Selektor Antić vas je najavio u startnoj postavi kao zamena za kažnjenog Lukovića?

– Odlično se osećam, spreman sam za sve napore i što je posebno važno čekam svoju veliku šansu u srpskom timu. Svi znaju da mi možemo da odigramo mnogo bolje nego što je to bio slučaj protiv Gane. To zapravo i moramo da uradimo ukoliko želimo da pobedimo. Za tri boda protiv Nemaca ne mislim da nam je dovoljno ni 90 odsto mogućnosti.

Nemci su razneli odbranu Australije u paramparčad?

– Ne znam da li mogu da ponove tako superiornu igru i protiv nas. Zapravo, igraće onoliko koliko im mi to budemo dozvolili. Ne smemo da ih pustimo da trče po terenu kao što su mogli u prvom meču. Moramo da budemo zgusnuti i naravno veoma je bitno da nas i sreća prati.

Izvor: Blic

Povezane vesti