Pred žreb grupa za Mundijal u Južnoj Africi, Neven Subotić je priželjkivao Nemce za rivala. Ta želja mu se ispunila, a ostaje da se vidi da li će i druga – da se “orlovi“ na Svetskom prvenstvu sastanu sa Amerikancima.

Neven Subotic

Borusije iz Dortmunda jedva čeka duel drugog kola sa Nemačkom na Mundijalu u Južnoj Africi. Smatra da je konačno došlo vreme da Srbija izađe kao pobednik protiv “pancera“.

“Dosta su oni slavili u poslednje vreme, sad je konačno prava prilika da im pokažemo kako se to radi. Ali, da bismo u tome i uspeli, potrebno je da budemo koncentrisani svih 90 i koji minut više. Nemci su jako uporni i ne smemo im dopustiti da nas uhvate nespremne“, izjavio je Subotić.

Podseća da su upravo Nemci bili njegova želja na žrebu grupa za Svetsko prvenstvo. Uoči samog takmičenja, njihov selektor Joakim Lev suočava se sa velikim problemima zbog povreda igrača.

“Nemci su u problemu. Balak im je bio pravi vođa, a sada ne znaju ko će im biti kapiten. Povredio se i Treš. Odličan je igrač, ali imaju i Kediru, koji nekoliko sezona igra vrlo dobro u Štutgartu“, dodaje Subotić.

Ukoliko se plasiraju u osmunu finala, potencijalni protivnici Srbije biće i Amerikanci. Subotić tvrdi da će ih uveriti da nije pogrešio kad je odlučio da nastupa za “orlove“.

“Taj duel bi za mene bio motiv više. Imam samo lepe reči o njima, prema meni su se odlično ponašali, ali želim da im pokažem da nisam pogrešio u odluci da nastupam za reprezentaciju svoje otadžbine“, poručio je Subotić.

“Orlovi“ su već drugi dan na pripremama u Austriji, a Subotić iznosi prve utiske.

“Zaista smo oduševljeni uslovima. Imamo sve što nam je potrebno i u takvom ambijentu nam ništa ne pada teško. Doduše, teško je naći mir pored Laneta Jovanovića i njegovih šala, ali svima nam je raspoloženje na najvišem nivou“, ističe štoper reprezentacije Srbije.

Izvor: Sportske, večernje novosti