Miloš Krasić je uveliko počeo da otplaćuje 15 miliona koliko ga je platio Juventus u letnjoj sagi sa CSKA Moskvom, a italijanski mediji od sinoć bruje samo o njemu.

Milos Krasic, Juventus

Samo dvadesetak sati nakon što je tener crno-belih Luiđi Delneri rekao za Srbina da vuče celu ekipu stigao je i prvih het-trik. Italijanski mediji uglavnom rezultat protiv Kaljarija navode bez reči Juventus već samo kao – „Super Krasić: 4:2“.

„Gazeta“ je izdanje u kom je tema broj dva nova pobeda Ferarija u Formuli 1 otvorio zajedničkim naslovom „Alonso crvena furija, Krasić plava furija“, a zna se da je Juve svojevremeno imao i „češku furiju“ – Pavela Nedveda. Poređenje je bilo neizbežno.

„Juventus ima ime i prezime: Miloš Krasić. Srbin je postigao tri gola, a ako je do sada demonstriraro sjajnu brzinu, sada je dokazao i da ima završnicu. Prepoznatljiv je, plava kosa koja stalno šparta po terenu, vuče svaku priliku, liči na nezaboravnog idola Juventusa Pavela Nedveda“, piše Gazeta delo Sport.

„Korijerer delo Sport“ piše da je „Sjajni Srbin heroj večeri“ i naziva Krasića Supermenom, dok Tutosport podseća da je srpski reprezentativac het-trik posvetio nedavno rođenoj ćerkici.

O Krasiću se ne priča samo u Italiji, pa je Goal.com tekst o utakmici sinoć naslovio sa „Kralj Krasić“.

Ipak, euforiju je pokušao da smiri trener Juvea Điđi Delneri, koji je rekao da njegova ekipa „ne zavisi od jednog igrača“.

„Ne, ne zavisimo od Krasića ili bilo kog drugog igrača. Igrači moraju da se fokusiraju na naporan rad, a onda niko ne sumnja u individualne kvalitete. Što se njih tiče, jasno je da je Krasić veoma važan igrač“, rekao je Delneri.