U hotelu Sanisajd Park koji je baza naše reprezentacije u Johanezburgu, u utorak uveče održan je prijem u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije i ambasade naše zemlje u Južnoj Africi, povodom dolaska naše nacionalne selekcije na Svetsko prvenstvo.

Dejan Stankovic prijem, Juzna Afrika

Prijemu su prisustvovali naši brojni zemljaci koji žive i rade na samom jugu afričkog kontinenta, predstavnici diplomatskog kora, Srpske pravoslavne crkve i mnogi drugi. Goste je prvo pozdravio ambasador Srbije u Južnoj Africi, Goran Vujičić, koji je prisutne oduševio svojim optimizmom:

Tomislav Karadzic i ambasador Vujicic

– Hotel u kojem je odsela naša reprezentacija predviđen je od strane FIFA za jednog od učesnika u velikom finalu 11. jula. Verujem i ubeđen sam da će to biti naša reprezentacija, istakao je Vujičić na opšte oduševljene prisutnih.

Prisutnima se obradio i predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, koji je zahvalio ambasadoru na gostoprimstvu, ali i svim našim ljudima iz Južne Afrike na velikoj podršci i pomoći koju su pružili u organizaciji boravka naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu.

– Dugo smo radili na svemu ovome i plasmanom na Svetsko prvenstvo naš san se pretvorio u javu. Ne želimo da obećavamo velike uspehe ali ni želje, ni ambicije nisu nam male. Dovoljno je samo da ponovim ono što je predsednik Srbije Boris Tadić rekao prilikom našeg ispraćaja iz Srbije: „Napravili ste veliki rezultat, idite i igrajte fudbal najbolje što znate i umete i to je dovoljno“, rekao je Karadžić.

Prisutne goste najviše je obradovao dolazak celokupne reprezentacije, svih igrača i članova stručnog štaba, koji su se na kratko pojavili u svečanoj sali, što je bila prilika za fotografisanje i reči podrške pred duele na Mondijalu koji im predstoje.

Druženje je u prijatnom okruženju ekskluzivnog Sanisajd Park hotela nastavljeno i nakon što su igrači otišli na planirani odmor, a naši zemljaci koji žive i rade u Južnoj Africi nisu propuštali nijednu priliku da istaknu koliko im znači prisustvo u hotelu u kojem odseda naša reprezentacija i koliko se tako osećaju bliži otadzbine.

no images were found

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti