Planovi koje fudbalska reprezentacija Srbije ima u poslednjim danima priprema pred start Svetskog prvenstva moraju da se menjaju iz dana u dan, s obzirom pre svega na stanje terena u kampusu Univerziteta u Johanezburgu koje je katastrofalno.

Tako je umesto planiranog izlaska na taj teren, naša reprezentacija u 16.00h izašla na drugo igralište istog kompleksa udaljeno stotinak metara, gde je odradila zagrevanje i prve vežbe bez lopte. Tek nakon toga, gotovo sat vremena kasnije, igrači su se spustili na Miler stadion na kojem su trenirali i prvog dana, kada je ustanovljeno da je travnata podloga u nepopravljivo tužnom stanju.

Još juče je kontaktirana FIFA koja je odobrila promenu terena za trening a koji, iskreno, još uvek ne znamo gde se nalazi, ali su igrači u sredu ipak morali da treniraju na istom mestu. Tako je planirani otvoreni trening za navijače umesto planiranih sat i po trajao tek nešto više od pola časa, ali su raspoloženi Afrikanci ipak napravili veselu atmosferu na omalenim tribinama ovog igrališta.

Među prisutnih stotinak navijača bilo je i desetak ljudi našeg porekla koji su došli da pozdrave reprezentativce, a neki od njih dobili su i autogram od Nemanje Vidića. Kada je naš defanzivac u pitanju čini se da kruži veliki broj dezinformacija. Nije ni čudo kada se ima u vidu da je Vidić jedan od ključnih igrača naše reprezentacije, jedan od najboljih defanzivaca sveta i da bi mnogi naši protivnici radije da ga vide u bolesničkoj postelji, nego naspram njih na terenu.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti