Fudbalska reprezentacija Srbije kompletirana. Stigao Dejan Stanković, Nikola Žigić doputovao iz Engleske, kao novi centarfor Birmingema.

Već drugog dana priprema, selektor Radomir Antić pojačao je ritam, pa fudbaleri imaju vremena samo za odmor. Ono što je najvažnije, bez obzira na veliko interesovanje navijača, medija…srpski tim ima neophodan mir za pripreme u Austriji.

Od srede selektor Antić na raspolaganju ima sve igrače. Dejan Stanković je dobio dva dodatna dana odmora, posle finala LIge šampiona, a Nikola Žigić je nakon putešestvija iz Engleske (put trajao 22 sata), ali i velikog posla koji je obavio (četvorogodišnji ugovor, po kome će zarađivati 2,5 miliona evra godišnje) stigao u Austriju u sredu uveče.

Da se naporno radi, svedoče i reči Nevena Subotića:

„Koncentrisani smo samo na fudbal. Imamo neophodan mir.Slobodno vreme provodim najviše u spavanju, jer mnogo radimo. Samo što legnem, već je vreme za novi trening. Pogledam i neki film, malo „Fejsbuka“ i družim se saigračima. Najviše sa Zdravkom Kuzmanovićem“, rekao je Subotić.

U Austriji, svaki fudbaler ima svoju sobu, ali su dobri prijatelji i „cimeri“ Subotić i Kuzmanović i taj problem rešili lako: „Između naših soba postoje vrata koja su uvek otvorena“ kaže Kuzmanović.

Ekipu na pripremama prate i pripadnici MUP Srbije. Oni su zvanično deo tima, obučeni su u trenerke nacionalnog tima, i u svakom trenutku obezbeđuju igrače. Tako će biti i tokom Mundijala…