Naši klubovi su ovog leta veoma aktivni kada su u pitanju pojačanja. Zvezda i Partizan žele da pojačaju svoje redove za predstojeću sezonu kako za utakmice u Evropi, tako i za domaće prvenstvo. Angažovani su i inostrani igrači ali kako stoje stvari stići će i naši fudbaleri u redove crveno i crno belih.

Zvezda je ove sezone dovela nekoliko pojačanja iz Brazila, od kojih je jedan nažalost na jučerašnjoj utakmici doživeo tešku povredu i sledi mu duža pauza. Isto tako crveno beli su već ,kao što smo juče rekli (Transferi), svoje redove pojačali Nenadom Kovačevićem našim potencijalnim reprezentativcem.

Izgleda da to nije jedini „Orao“ koji će ovog leta „sleteti“ u Ljutice Bogdana, spominjao se na početku ovog prelaznog roka kao moguće pojačanje Zvezde, i evo sada je postalo konkretno.

Ivica Dragutinović se nalazi na korak od crveno belih, ali Zvezda mora da ubedi našeg fudbalera da je bolje i korisnije po njega da se oproba u našoj ligi, a ne da svoju karijeru nastavi u jednom Katarskom klubu koji je navodno pokazao interesovanje za njega.Ivica Dragutinovic, fudbaler Srbije

Dragutinović(35) je dres naše reprezentacije oblačio 63 puta, i svakako bi svojim iskustvom predstavljao veliko pojačanje za naš najtrofejniji klub, ali videćemo dali će Zvezda uspeti da ubedi našeg fudbalera da i možda svojim dolaskom u Srbiju završi svoju karijeru ukoliko potpiše višegodišnji ugovor.

Drugi fudbaler koji se spominje da će i treći put pojačati redove Partizana, i tako pomogne i ove sezone crno belima u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, je Milan „Lola“ Smiljanic.

Milan ima uspešnu sezonu iza sebe u dresu crno belih, i već je spomenuo da bi i ovu sezonu proveo u redovima Partizana ukoliko se njegov sadašnji klub dogovori sa šampionom Srbije oko njegovog transfera.

Partizan su napustili Ljubomir Fejsa i Radosav Petrović, i svakako bi Smiljanićev eventualni povratak godio našem šampionu, jer bi time svakako konkurencija u veznom redu bila dodatno pojačana.Milan Smiljanic tokom prijateljske utakmice protiv Irske 24 Maja 2008

Inače, Milan je dres naše reprezentacije do sada nosio na 6 utakmica i jednom zatresao mrežu protivničke reprezentacije.Ukoliko se nadje ponovo u Beogradu i ima uspešnu sezonu kao prethodnu u dresu crno belih, time bi još jednom skrenuo pažnju selektora na sebe i tako možda dobio priliku da zabeleži još koji nastup za reprezentaciju Srbije.

Ostaje nam da sačekamo dali će crveno i crno beli biti konkretni i u svoje redove dovesti fudbalere koji svakako poseduju kvalitet i iskustvo koje nikako nebi škodilo našim klubovima kako u Evropskim tako i u domaćim takmičenjima.

(Beli Orlovi, Jevremović Danijel; foto: Reuters)