Naši fudbaleri nemaju mira ovog prelaznog roka, u pozitivnom smislu, od vesti vezanih za njih, ponuda, navodnih selidbi u druge klubove, ali bolje je tako jer znamo da su zbog svog kvaliteta traženi na tržištu i to nam svakako godi, a nadamo se i njima…

Dragan Mrđa je prošlu sezonu, kao što smo već rekli, završio ranije nažalost zbog povrede. U prvom trenutku je sve izgledalo kao da će ostati u svom sadašnjem klubu, ali se po Švajcarskim medijima pojavila vest da je za našeg napadača zainteresovan premijerligaški klub, Sautempton! Navodno su poslali ponudu u vrednosti od 1,1 miliona funti (oko 1,3 miliona evra). Ostaje da se vidi kako će na to odreagovati uprava Siona.

Aleks Mekliš je kao što znamo postao novi trener Aston Vile.Zašto spominjemo ovu vest?Zato što je dotični trener zainteresovan da u redove svog novog kluba dovede igrača iz ekipe koju je trenirao prošle sezone, Nikolu Žigića.

Mislimo da bi ova destinacija bila dobra za našeg reprezentativca, jer kao što rekosmo, trener je već upoznat sa njegovim kvalitetima i samim tim bi trebalo da dobije priliku da zaigra u prvih 11 Aston vile.

Spominje se cena od oko 6,5 miliona evra.Ukoliko se odluče da dovedu našeg reprezentativca imaće veliku konkurenciju jer su se pojavila još dva premijerligaša koja se interesuju za Nikolu. Tim Nenada Milijaša je takodje pokazao interesovanje kao i novi premijerligaš Kvins Prak Rendzers.

Naš talentovani fudbaler Adem Ljajić, je kako navode Engleski mediji, veoma interesantan klubu sa Enfilda. Liverpul je navodno poslao ponudu za Adema u vidu keša od 5,7 miliona evra plus Milan Jovanović.

Pitanje se postavlja dali će se Fiorentina tek tako odreći svog fudbalera koga svakako ima u dugoročnim planovima, ali ukoliko Liverpul bude uporan, sve opcije su otvorene…

A sada, po nama možda i bomba ovog prelaznog roka što se tiče naših fudbalera, reč je o Milošu Krasiću za kojeg je interesovanje pokazao francuski trener Arsen Venger, menadzer fudbalskog kluba Arsenal.

Ukoliko klub iz Londona ostane bez Nasrija, u medijima se spominje da će se ovaj igrač uputiti u tabor Mančester Junajteda, time će se svakako stvoriti mesto za našeg brzonogog fudbalera.Navodno je Arsenal spreman da ponudi Juventusu veliku sumu novca i još jednog igrača, a Juventus se prethodno raspitivao za Andreja Arsavina i Niklasa Bendtnera, tako da je logično da će se jedan od njih naći u paketu.

Ostaje nam da vidimo dali Juventus želi da zaradi na našem fudbaleru i dobije jednog za koga se prethodno interesovao, i dali je Arsenal stvarno ozbiljan u nameri da pojača svoj tim i u sledećoj sezoni bude još bliže tituli prvaka Premijer Lige.

Ostaćemo kod Arsenala. U svi svetskim medijima je vest da je Sesk Fabregas na izlaznim vratima Londonskog kluba, i ukoliko bude bilo došlo do tog transfera, Arsenal je već našao zamenu za svog kapitena u vidu Zdravka Kuzmanovića, navode Engleski mediji.

Za našeg reprezentativca se interesuju Italijanski klubovi, ali mislimo da će Arsenal biti daleko konkretniji u nameri da ga dovede u svoje redove ukoliko proda Fabregasa, jer će onda imati dovoljno novca da ponudi Štutgartu, koji navodno ne želi da pusti Zdravka ukoliko ne stigne ponuda u vrednosti od 11,5 miliona evra.Zdravko Kuzmanovic tokom utakmice Srbija-Slovenija, EP 2012 kvalifikacije

Spominjali smo Ivana Obradovića u poslednjem izlaganju, da su za njegove usluge zainteresovani Nemački klubovi.Pojavio se još jedan.

U pitanju je Verder iz Bremena. Ova ekipa je prethodnu sezonu završila, po njih neočekivano, na 13 mestu što ih je dovelo u situaciju da moraju da investiraju u nove fudbalere koji će im sledeće sezone doneti bolji plasman na tabeli.

Odbrambena linija, konkretno leva strana, je svakako jedan od lošijih delova ovog tima, i sigurni smo da bi dovodjenjem našeg reprezentativca, igrači koji nastupaju na toj poziciji u Verderu dobili veliku konkurenciju.

Za kraj malo o našem mladom „Orlu“. Aleksandar Ignjovski je takodje na meti Nemackih prvoligaša i svakako smatramo da je naš mladi fudbaler prerastao „zvajtu“ i da je vreme da se oproba u Bundesligi.

Verder je bio najkonkretnijiu i doveo ga u svoje redove. U Aleksandru su prepoznali pravu dugoročnu investiciju i nisu oklevali.Konkurenciju su imali u ekipi Hamburga, koji je takodje želeo potpis našeg fudbalera.Verder je, kako mediji prenose, morao za usluge našeg fudbalera da izdvoji oko milion evra.

Ukoliko bude bilo nekih novih vesti, mi ćemo ih brže nego što očekujete objaviti i nadamo se zadovoljiti vaša očekivanja…

(Beli Orlovi, Danijel Jevremović)