Zadnji dani ove nedelje nimalo nisu manje zanimljivi nego prethodni, čak šta u njima je došlo do konkretnih transfera u kojima su naši igrači promenili svoje dosadašnje klubove.

Počećemo sa povratnikom u našu ligu, nekadašnjim, a sada već povratnikom u Crvenu Zvezdu, Nenadom Kovačevićem. Nenad je doneo odluku da ponovo pomogne svom nekadašnjem klubu i tako napustio redove svog dosadašnjeg kluba, Lansa.

Svakako će ovom odlukom, naš potencijalni reprezentativac, imati više šansi da se nametne selektoru naše reprezentacije, jer će pre svega nastupati u prvoj ligi ( Lans prethodne sezone izgubio status prvoligaša) i naročito nastupima u Ligi Evrope.

Kovačević je dres naše reprezentacije do sada nosio 25 puta, ali ako se bude bio vratio u formu u kakvoj je bio kad je nastupao za Crvenu Zvezdu pre nego što je otišao u Lans, svakako ne sumnjamo da će se Nenad naći medju fudbalerima koji će pokušati da odvedu našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo 2012 u Poljskoj i Ukrajini.

Inače Kovačević se danas već pridružio svojim novim saigračima na pripremama u Austriji i već postoji mogućnost da danas nastupi u pripremnoj utakmici u kojoj Crvena Zvezda igra sa Sc Columbia u Beču.

Drugi potencijalni reprezentativac, i o njemu smo već pisali i nagovestili da će promeniti klub ( Transferi), Ranko Despotović je takodje promenio svoj sadašnji klub, i pojačao redove Japanskog kluba Urava Red Dajmondsa.

Ranko je imao uspešnu sezonu iza sebe, i svako je očekivao da će već u ovom prelaznom roku promeniti svoj klub. Bilo je više klubova koji su ga želeli u svojim redovima, ali niko nije bio konkretan i brz kao klub iz Japana, koji mu je ponudio sigurno dobre uslove i ispunio zahteve Rankovog dosadašnjeg kluba.Ranko Despotović

Spominje se obeštećenje oko 700.000 evra, što za Uravu nije bio problem da plati za našeg četvorostrukog reprezentativca. Nadamo se da će Ranko biti i u svom novom klubu bar toliko uspešan kao u svom prethodnom, i da će tako biti ozbiljna konkurencija našim standardnim reprezentativcima koji su zaduženi da ugroze protivničke mreže.

(Beli Orlovi, Jevremović Danijel; foto: Reuters)