Fudbaleri Srbije preselili su se u petak iz Leoganga u Klagenfurt, gde će u subotu odigrati prvu od dve pripremne utakmice u Austriji. Prvi protivnik biće selekcija Novog Zelanda, takođe učesnik Svetskog prvenstva iz grupe F u kojoj će još igrati Italija, Slovačka i Paragvaj.

Detalj sa danasnjeg treninga reprezentacije Srbije (SP 2010)

„Kiviji“ su nedavno pošteno namučili Australiju koja je uspela da ih savlada tek golom u poslednjem minutu susreta, pa nema sumnje da će test protiv njih biti veoma koristan za selektora Antića i igrače. Reč je naravno o fudbalskoj školi sličnoj australijskoj, pa i pored činjenice da veliki broj „sokerusa“ nastupa u Evropi, pre svega na Ostrvu, ipak je u pitanju reprezentacija koja dolazi sa istog podneblja.

Ako naši reprezentativci 2008. godine tokom Evropskog prvenstva nisu imali prilike da vide stadion Hipo Arena, sada im je to pošlo za rukom. Na ovom mestu odigran je i jedan od najinteresantnijih mečeva Euro 2008. kada je Hrvatska sa 2:1 savladala Nemačku. I dok je tada ceo Klagenfurt bio u „kockastom“, u petak su navijači sa srpskim zastavama i dresovima pohrlili na stadion kako bi na delu videli „orlove“.

Bez prethodne najave i na iznenađenje mnogih na treningu nije bilo Dejana Stankovića, koji se u sredu uveče priključio reprezentaciji.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti