Posle velike pobede nad Nemačkom i odškrinutih vrata za plasman u osminu finala, fudbalska reprezentacija Srbije nije se odala slavlju, već je u miru nastavila pripreme za odlučujući susret sa Australijom.

Nikola Žigić umoran na treningu posle utamice Srbija-Nemacka

Postojao je predlog da u petak uveče reprezentacija izađe na zajedničku večeru, ali su igrači sami rešili da ipak ostanu u svojim sobama i odmore se za napore koji im predstoje. Tako je u subotu održan takozvani „trening oporavka“ na Rand stadionu u Johanezburgu koji je postao već standardna baza naših fudbalera.

Atmosferu na treningu nije teško bilo zamisliti, kako s obzirom da se nije radilo visokim tempom, tako i zbog činjenice da je pobedom nad Nemačkom napravljen veliki korak ka plasmanu u osminu finala, naši igrači imali su razloga za osmeh. Igralo se i na dva gola na skraćenom terenu, a ekipa koja je primila gol morala je da radi sklekove.

Ekipa u kojoj je igrao Milan Jovanović nekoliko puta je morala „na zemlju“, a pred kraj treninga „Lanetu“ je svega bilo dosta.

– Ne mogu više, ja sam juče svoje odradio, rekao je Jovanović kada je trening privođen kraju.

Iako u taboru „orlova“ vlada dobro raspoloženje generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković upozorava da igrači ne smeju „da polete“.

– Svi smo svesni da nam predstoji još mnogo posla. Ono što je svakako pozitivno je što smo već 26 dana zajedno i atmosfera je na odličnom nivou. Naša pobeda nad Nemačkom dobila je snažan odjek u UEFA, a najbolju poruku dobio sam od zamenika generalnog sekretara evropske kuće fudbala, Teosa Teodoridisa. On mi je čestitao i rekao sve najlepše o našoj igri, ali je savetovao i da u narednom susretu vežemo ruke našim odbrambenim fudbalerima, rekao je Laković.

Dejan Stankovic normalno trenirao

I zdravstveno stanje Dejana Stankovića koga su uhvatili jaki grčevi na kraju susreta sa Nemačkom je dobro. Kako kažu u taboru naše reprezentacije, Stanković nema nikakvu povredu i u subotu je normalno trenirao sa ostalim igračima koji su nastupili na meču sa „pancerima“.

Uz povratak Radomira Antića sa utakmice Gana – Australija, za nedelju u 12.30h zakazana je nova konferencija za novinare našeg selektora, dok se redovni treninzi sele u večernje sate. Zbog činjenice da se utakmice poslednjeg kola igraju od 20.30, naši fudbaleri će u nedelju trenirati od 19.30h na Rand stadionu u Johanezburgu odakle ćemo se, naravno kao i do sada, javiti uživo da bismo vam iz prve ruke preneli atmsoferu iz tabora „orlova“ u Južnoj Africi.

Izvor: Blic

Povezane vesti