Reprezentacija Srbije do 19 godina igraće na Evropskom prvenstvu sa Engleskom, Francuskom i Hrvatskom. Selektor Marić je svestan koja mu se sprema pa je zato izjavio:

Samo da mi budemo kompletni.


U19 reprezentacija u grupi sa Engleskom, Hrvatskom i Francuskom.

Srbija neće imati nimalo lak posao, igraće sa dvostrukim šampionima – Francuzima, dvostrukim vicešampionima – Englezima i Hrvatima.

Teška grupa, jasno je svakom ko pogleda njen sastav“, rekao je selektor naših omladinaca Marić.

U grupi A igraće domaćin Estonija, Španija, Portugal i Grčka.

Olakšanje osećam samo kad pomislim na tok žreba po kojem smo mogli umesto selekcije Hrvatske za rivala da dobijemo Španiju. E, to bi onda stvarno, kako se to često kaže, bila grupa smrti“, dodao je Marić.


Turnir počinje 3. jula, kada „Orlići“ igraju protiv Francuske, 6. jula rivali će nam biti Englezi a u poslednjem kolu, 9. jula, igramo sa Hrvatima.

Na ovakvim, turnirskim takmičenjima, sve je moguće, jednostavno nema lakih protivnika. Naši igrači imaće veliki motiv, sjajne protivnike da svima pokažu da vrede i posebnu inspiraciju zbog činjenice da će imati mogućnost plasman na svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Konstatovao bih, ipak, da je mnogo važnije u kom sastavu ćemo da idemo u Estoniju nego protiv koga ćemo tamo igrati“, apostrofirao je Marić potencijalni problem, jer su se neki naši klubovi već bunili zbog toga što će u periodu priprema morati da pošalju mlade asove da igraju za reprezentaciju.

Plasman u narednu fazu turnira tj. polufinale obezbediće po sve najbolje ekipe iz grupe a samo poslednjeplasiranje ekipe neće obezbediti plasman na U19 Svetsko prvenstvo 2013. u Turskoj.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)