Mladost Srbije 11. avgusta u Slovačkoj bije odlučujuću bitku za odlazak na završnicu Evropskog prvenstva. I što je najgore, taj meč mora da dobije, dok remi ostavlja nadu, ali i veliku obavezu.

– Ukoliko ne bismo osvojili tri boda protiv Slovačke, već samo remizirali, morali bismo na našem terenu da pobedimo Hrvatsku sa dva ili tri razlike. Dakle, bolje je da posao odmah obavimo – optimista je selektor „orlića“ Ratomir Dujković u razgovoru za Novosti.

Da li ste kompletni?

– Nadam se da će svi doći, a sastanak sam zakazao za nedelju, 8. avgust. I skoro svi internacionalci su potvrdili dolazak, mada po UEFA imaju obavezu dan kasnije. A meni bi taj dan dobro došao da se malo više uigramo, jer već u ponedeljak letimo za Slovačku. Važno je da se niko ove nedelje ne povredi, a jedino ne mogu da računam na desnog beka Stevanovića iz Spartaka, koji ima dva žuta kartona. Ali, na tom mestu može da igra Lukić iz Smedereva, a po potrebi i Marko Jovanović iz Partizana.

Istog dana A reprezentacija igra protiv Grčke, da li računate na Petrovića (Partizan) i Obradovića (Saragosa)?

– Voleo bih, naravno, da mogu da računam na obojicu, ali ne znam šta će Antić odlučiti. Ono što je bitno, ako dobiju dozvolu da igraju za mladu reprezentaciju, bilo bi dobro da nam se odmah priključe.

Utakmica sa Slovačkom je odlučujuća i sigurno važnija od prijateljskog meča sa Grčkom?

– To nije sporno, međutim, hajde da to pitanje ostavimo za narednu nedelju. Antić je najavio da će obelodaniti spisak u petak, ja ću verovatno to uraditi u četvrtak. Dotle ćemo nas dvojica sigurno razgovarati o Petroviću i Obradoviću – stavlja tačku na ovo pitanje Dujković.

Ostali reprezentativci dolaze?

– Da, ne bi trebalo da ima problema. Sigurni su i Sulejmani, Boban Rajković, Jagoš Vuković…

Hoće li biti iznenađenja sa domaće scene?

– Ne, poziv su obezbedili Leković, koji je iz Bežanije prešao u Rad, pa vezista „građevinara“ Stanojević. Gledao sam golmana Vintetura Vasića, ali ne verujem da će stići za ovu utakmicu, pošto ima bosanski pasoš, a dobijanje srpskog traži proceduru…

Bilo kako bilo, u Slovačku putujete po tri boda?

– Nema nam druge. Imam poverenja u ovu generaciju i verujem da je kadra da, kao i prethodne, igra zapaženu ulogu i u završnici Evropskog prvenstva.

Na „Marakani“ ste videli poraz Zvezde od Slovana?

– Navijao sam, naravno, za moju Zvezdu, ali sam obratio pažnju na trojicu mladih reprezentativaca Slovačke, koji su odigrali odlično. Najbolji je bio, baš kao i protiv Hrvatske u Zagrebu, levi spoljni Grandel, a dobru partiju su pružili i napadač Silvestr i desni bek Janošik. Slovaci će biti u prednosti, jer su u takmičarskoj formi, a naše prvenstvo nije ni počelo. Uostalom, to je bio i hendikep crveno-belih u duelu sa ekipom iz Bratislave.

GRUPA 7

Naredni mečevi (11. avgust): Slovačka – Srbija, Hrvatska – Norveška.

1. Hrvatska 6 4 1 1 11:7 13
2. Slovačka 6 3 2 1 8:6 11
3. Srbija 5 3 0 2 8:7 9
4. Norveška 5 1 1 3 8:10 4
5. Kipar 6 1 0 5 4:9 3

Preostali mečevi: Srbija – Hrvatska (4. septembar), Slovačka – Norveška, Kipar – Srbija (7. septembar). Napomena: na EP u Danskoj (jun 2011) plasiraće se samo pobednik grupe.

Izvor: Sportal

Povezane vesti