U Italiji je proteklog vikenda odigrano nekoliko utakmica 10. kola. Utakmice Napoli – Juventus, te Đenova – Inter otkazane zbog vremenskih nepogoda.
Mi beležimo gol Dušana Baste!

Udineze nastavlja sa pobedama, ovog puta u pobedi je učestvovao i Dušan Basta.
U utakmici Udineze – Siena, bivši fudbaler Crvene Zvezde pružio je jednu od boljih partija u poslednje vreme.
Već u 1. minutu zatresao je mrežu gostiju. U nastavku  je pružao dobru igru, no povredio se u 75. minutu što je trenera primoralo da ga zameni sa Alemom Abdijem.

Tomović je odigrao svih 90 minuta u pobedi Lećea nad Ćezenom. Jedini strelac na toj utakmici bio je Juan Cuadadro u 56. minutu.

Fiorentina Siniše Mihajlovića ne može da ostvari pobedu. Ovoga puta, kobni za ljubičaste bili su fudbaleri Kijeva. Čovek odluke bio je Luka Riđoni koji je u 66. minuti na asistenciju Mandelija poslao loptu u gol Boruca.
Srpski stručnjak je pre dva kola izjavio da neće podneti ostavku, a da uprava ima pravo da mu uruči otkaz. Čini se da do toga neće doći ni nakon ovog poraza, ali da će sankcija ipak biti, i to prema igračima!

Utakmice Napoli – Juventus i Đenova – Inter otkazane su zbog poplava koje haraju Italijom.

Rezultati 10. kola:

Napoli-Juventus (odgođeno)

AC Milan4 – 0Catania

Atalanta1 – 0Cagliari

Cesena0 – 1Lecce

Chievo1 – 0Fiorentina

Lazio1 – 0Parma

Udinese2 – 1Siena

Genoa-Inter  Iodgođeno)

Novara0 – 2AS Roma

Palermo3 – 1Bologna

Na tabeli je Udineze prvi, dok je Ćezena poslednja sa samo 3 osvojena boda. Leće je 18. Inter je 17. Fiorentina Siniše Mihajlovića je na 13. mestu, dok je Đenova Boška Jankovića 11.

Beli Orlovi (M. Petković)