Italijanska Seria A u poslednje vreme ne daje nam previše uzbuđenja, bar što se tiče srpskih fudbalera, a ima ih koji igraju tamo. Ove nedelje najaktuelniji je svakako Boško Janković, ali smo u nekoliko navrata govorili o njegovim uspesima ove nedelje. Da se okrenemo i drugim fudbalerima Srbije koji nastupaju za italijanske klubove.

Dejan Stanković nije standardan u timu Intera, ali zbog povrede. Za vreme dok se Stanković oporavlja, njegov tim je ostvario katastrofalan rezultat. Ove sedmice su poraženi od Rome sa 4:0.

Krasić takođe nije standardan u timu Juventusa, ali ne zbog povede. Pred početak zimskog prelaznog roka, bilo je raznih natpisa o Krasićevom odlasku iz Juventusa, ali se ništa od toga nije desilo, još uvek. Ipak, prelazni rok traje samo u Rusiji (do 24. februara) pa ostaje da se vidi da li će se Krasić vratiti u Rusiju ili ostati u Italiji. Kada govorimo  o Krasiću, da spomenemo da on nije bio ni u protokolu za utakmicu protiv Sijene koja je odigrana bez golova. Sa druge strane, u timu Sijene nije bilo ni Željka Brkića, koji je utakmicu propustio zbog povrede.

Dušan Basta je igrao za Udineze u porazu od Fiorentine 3:2.  Plavokosi igrač je u ovoj utakmici imao dosta problema sa Paskvalom, pa mu ovu utakmicu beležimo kao jednu od najslabijih u poslednje vreme. U timu Fiorentine svih devedeset minuta  standardno dobro odigrao je Matija Nastić, dok je Adem Ljajić utakmicu posmatrao sa klupe.

U 22. kolu Serie A igrao je i Nenad Tomović. Na „Via del Mare“ odolela je Bolonja, na kraju remi 1:1. To i nije neki rezultat, jer je Leće u prethodnoj utakmici poražen od Udinezea, pa im sledi borba za opstanak u najjačoj ligi Italije.

Nadajmo se da će svi srpski fudbaleri u Italiji krenuti putem Siniše Mihajlovića, Dejana Stankovića u ranijem periodu, i nametati se selektoru za mesto u reprezentaciju dobrim igrama u klubovima.

BeliOrlovi.rs (M. Petković)