Srpski internacionalci nikako da pruže dobre partije u Italiji. Zašto?

Daleko od toga da razlog za ovakve igre naših reprezentativaca možemo tražiti u nekvalifikovanju na EP.

Verovatno ih boli taj poraz, ali kao profesionalci, trebali su krenuti napred i boriti se za mesto u timovima, pružati dobre igre i nametnuti se novom selektoru za prijateljske i kvalifikacione utakmice SP.  Ali, kod nas Srba, nikad ništa nije kako valja i treba.

Pa krenimo redom!

Krasić je u utakmicu protiv Đenove ušao u igru tek 10ak minuta pre kraja, a njegovo neigranje beleženo je i na prethodnim utakmicama. Poznato je da plavokosi Srbin već neko vreme ima „sukob“ sa trenerom Konteom, pa su ga mnogi već iselili iz Juventusa. Nakon utakmice sa Đenovom, fudbalerov menadžer Dejan Joksimović je izjavio da će, ukoliko Krasić ne bude do kraja godine igrao više, morati potražiti rešenje, tj. novu sredinu.

U toj istoj utakmici, samo u dresu Đenove, Boško Janković je počeo meč i igrao do 62. minuta kada ga je zamenio strelac dva pogotka Karaćolo. Janković je bio jedan od bolji u timu Đenovljana u prvom poluvremenu. Na kraju Juventus i Đenova su podelili bodove (2:2).

Novara Ivana Radovanovića poražena je sa 3:0 od Udineza koji je iskoristio remi Juventusa i zaposeo na drugo mesto Serie A.

Dejan Stanković je zaigrao za Inter polovinom drugog poluvremena umesto Veslija Snajdera. Interovci su zabeležili tek drugu pobedu u prvenstvu i to protiv Kijeva golom Tijaga Mote u 34. minutu.

Siniša Mihajlović ne zna za pobedu, rekli bismo. Nekada sjajan fudbaler ovih dana se suočava sa velikim problemima kao trener Fiorentine. Remi protiv Katanije na svom terenu (dva gola Jovetića) domaći navijači su dočekali sa mnogo zvižduka igračima i treneru. Mihajlović je posle utakmice izjavio da mu je žao zbog poraza, ali da niko nema pravo da nešto zameri igračima.
„Ako ljudi žele da kritikuju, neka se usmere na mene, a igrače neka ostave po strani kako bi se fokusirali na igru.“

Željko Brkić je branio svih 90 minuta za Sienu, koja je na domaćem terenu pobedila Ćezenu sa 2:0.

Rezultati 8. kola
Leće – Milan 3:4  Roma – Palermo 1:0 Kaljari – Napoli 0:0 Inter – Kjevo 1:0 Parma – Atalanta 1:2 Sijena – Ćezena 2:0  Udineze – Novara 3:0  Bolonja – Lacio 0:2   Fiorentina – Katanija 2:2   Juventus – Đenova 2-2.

Tabela: Udineze 15, Lacio 14, Juventus 13, Napoli 11, Kaljari 11, Roma 11, Milan 11, Palermo 10, Katanija 10, Đenova 9, Parma 9, Kjevo 9, Fiorentina 9, Sijena 9, Atalanta (-6 bodova) 8, Inter 7, Novara 5, Bolonja 4, Leće 4, Ćezena 2.
Beli Orlovi (Mirjana Petković)