U klubovima iz nemačke Bundes lige igra nekoliko fudbalera iz naše zemlje, ali je ove nedelje nezapažen njihov nastup. Igrali su Subotić, Rajković i Ignjovski.

Neven Subotić se vratio u tim Borusije iz Dortmunda nakon povrede. I ovog vikenda njegov tim je zabeležio pobedu koja ih je odvela na čelo liste.
Naš reprezentativac je odigrao celu utakmicu protiv Nirnberga (2:0) što je uz remi Bajerna i Hamburga bilo dovoljno za prvo mesto na tabeli.
U toj utakmici u Hamburgu igrao je još jedan srpski reprezentativac – Slobodan Rajković. On je svih devedeset minuta vodio grčevitu borbu sa gostima i zajedno sa saigračima uspeo da dođe do remija.
Za razliku od Rajkovića, na teren nije ulazio Gojko Kačar.

Aleksandar Ignjovski je i dalje neizostavan za trenera Verdera. U Bremenu je gostovao Frajburg, a Srbin je u utakmici koja je završena bez pobednika (2:2) odigrao svih 90 minuta.

Remi svog kluba sa klupe je posmatrao Zdravko Kuzmanović. Iako stručni štab Študgarta nije dozvolio odlazak Srbina, on ne može da nađe mesto u startnoj postavi. Tako je bilo i ovog vikenda. Kuzmanović je kako rekosmo, sa klupe posmatrao remi protiv Bajerna iz Leverkuzena.

Na terenima Nemačke ovog vikenda nije bilo Antonia Rukavine i Đorđa Rakića koji čekaju da odigraju prvi meč u Cvajti, kao ni Slobodana Medojevića u Volfsburgu.

Vujadin Savić je postao novi član Dinama iz Drezdena, ali ovaj vikend nije bio debitantan za njega.

BeliOrlovi.rs (M. Petković)