Fudbaleri Srbije u subotu su trenirali na stadionu Loftus Versfeld u Pretoriji, gde će u nedelju od 16.00h igrati svoju prvu utakmicu Svetskog prvenstva protiv Gane. Ovo zdanje oduševilo nas je od prvog trenutka, pošto se radi o kompaktnom zdanju u stilu ostrvskih stadiona kapaciteta 42.000 gledalaca. Na ovom stadionu igrane su i utakmice Kupa konfederacija prošle godine, dok će čast da odigra prvi susret Svetskog prvenstva na ovom terenu imati upravo reprezentacija Srbije.

Tribine ovog stadiona, pogotovu one na donjem prstenu, veoma su „plitke“ tak oda daju osećaj širine i znatno većeg kapaciteta nego što ga stadion zaista i ima. Pun kapacitet stadiona tokom „običnih“ utakmica i jeste preko 50.000 gledalaca, ali je on tokom Svetskog prvenstva, kako zbog mnoštva mesta rezervisanih za novinare i sponzore, tako i zbog bezbednosti, smanjen na 42.000 gledalaca.

Od prvog trenutka možemo da kažemo da nam se stadion Loftus Versfeld svideo i da smo se na njemu osećali prijatno, a da li je to neki predznak radosti koja nas očekuje u nedelju, tek ćemo da vidimo.

Branislav Ivanovic, Nemanja Vidic, Milos Krasic and Milan Jovanovic

Nakon treninga selektor Radomir Antić održao je izuzetno posećenu konferenciju na medije na kojoj je odgovarao kako na pitanja domaćih, tako i mnoštva stranih novinara iz Italije, Brazila, Kube, Meksika i Gane.

Antić je iskoristio priliku da i lično uputi saučešće Nelsonu Mandeli zbog porodične tragedije koja ga je zadesila, a zatim je naglasio i ono najvažnije za nas.

– Svi igrači su maksimalno spremni i drago mi je što u prvoj utakmici mogu da računam na naš najjači sastav, potvrdio je selektor Srbije.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti