uros cosicOmladinska reprezentacija Srbije je počela je pripreme u Staroj Pazovi pred odlazak na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Rumuniji, od 20. jula do 1. avgusta. Orlići će ostati u Sportskom centru naše organizacije, u Staroj Pazovi, do 18.jula kada imaju let za Bukurešt. U međuvremenu će, na terennima SC U Staroj Pazovi odigrati dva kontrolna meča: protiv Proletera iz Novog Sada(10.jula, 19.00) i kombinovane selekcije igrača iz Bijeljine i Brčkog (13.jula, 19.00).

Prvu utakmicu na evropskom prvenstvu naša selekcija odigraće 20.jula protiv reprezentacije Turske , ali će tim biti lišen usluga Ćosića, Brašanca i Lukića zbog parnih žutih kartona.Tim selektora Dejana Govedarice će biti oslabljen i zbog izostanka Filipa Đuričića, kojeg holandski Herenven ne želi da pusti na reprezentativnu akciju. Sličan problem ima i Matija Nastasić, koji čeka zvaničnu promociju u Fiorentini, ali je u njegovom slučaju ostalo još prostora za dogovor.

Na početak priprema nekoliko reprezentativaca opravdano je izostalo zbog klupskih obaveza.Trio iz Rada: Malbašić, Mrkela, Pantić (zbog utakmice koju su igrali protiv ekipe iz San Marina) i Luka Milunović, kojem je odobreno da uradi određene testove u belgijskom Varegemu.

U prvoj fazi takmičenja na EP u Rumuniji, „orlići“ će igrati protiv selekcija: Turske (20.jula), Španije (23.jula) i Belgije (26.jula).

Drago mi je zbog plasmana na EP.Velika je čast što sam kapiten.Želim da se zahvalim stručnom štabu i momcima na odličnoj saradnji.Veoma sam zadovoljan što su klub i savez uspostavili dogovor – rekao je kapiten selekcije Uroš Ćosić.

O učešću na EP, na početku priprema govorio je i Darko Brašanac…

Imali smo problema u kvalifikacijama, ali smo bili najbolji onda kad je trebalo. Presudio je timski duh.Verujem u pozitivan rezultat iako će biti mnogo teško. Španija je ozbiljan protivnik, ipak su njihove A i mlada selekcija zvanični šampioni Evrope, a ni omladinci ništa ne zaostaju. Belgija je pobedila Englesku i Portugal dok je Turska eliminisala Nemačku. Ovo je zaista ozbiljna grupa, ali nadam se našem uspehu – rekaon je Brašanac.

Izvor: FSS