Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u subotu u Kragujevcu od 16h dočekuje Hrvatsku u pretposlednjem meču kvalifikacija za EP.

Jagos Vukovic, Srbija-Slovacka u21

Srbija je posle poraza u Slovačkoj svoje šanse za plasman na EP svela na minimu, ali je privremeni selektor Tomislav Sivić najavio pobede u preostalim mečevima.

Hrvatska je lider grupe sa 16 osvojenih poena iz sedam mečeva. Drugoplasirana Slovačka ima dva poena manje uz isti broj mečeva, dok Srbija, uz utakmicu manje, ima devet bodova.

Privremeni selektor Tomislav Sivić smatra da njegov tim može do pobede.

“Skenirali smo Hrvate, verujem proučili sve njihove vrline i mane i na toj platformi odredili i nešto višu postavu koja može da parira gostima u prekidima, njihovom najjačem oružju. Ukoliko uspemo da održimo maksimalnu koncentraciju, očekujem pobedu”, rekao je Sivić.

Igrači su bili deprimirani posle poraza u Slovačkoj, a kroz izjave, pogotovo kapitena Slobodana Rajkovića, treba očekivati da kod njih proradi i inat.

“Igrači su odlično radili tokom priprema i bez obzira što nama rezultatski ovaj meč ne znači više od samog prestiža, ući ćemo u duel sa 100 odsto želje i intenziteta. Mi igramo za čast i čist obraz i nadam se da ćemo kvalifikacije zaključiti osvajanjem šest bodova”, rekao je Sivić.

Savić: Napasti Hrvate

vujadin savic

– Nema igrača koji meč sa Hrvatima ne shvata kao takmičarski, iako smo izgubili šanse za plasman na kontinentalni šampionat. Imamo silan motiv da pokažemo koliko vredimo i osvetlamo obraz posle slabih igara u kvalifikacionom ciklusu. Računamo i na pomoć navijača, koji će verujem doći u velikom broju, jer ne igra se sa komšijama svaki dan. Mečevi sa Hrvatima uvek imaju poseban značaj i donose poseban naboj – kaže Vujadin Savić, član Bordoa, koga je privremeni selektor Tomislav Sivić, vratio u nacionalni tim.

Bivši igrač Crvene zvezde ističe da će Srbija napasti kako bi došla do pobede.

– Bez dileme tako će biti. Moramo da budemo mudri, strpljivi i koncentrisani tokom svih 90 minuta. Pokušaćemo da nametnemo ritam i da budemo ti koji se pitaju na terenu. Imali smo vremena da analiziramo rivala i smatram da smo spremni i motivisani za tako nešto. Prilično smo posvetili pažnju protivniku, kako bismo što spremnije dočekali utakmicu. Radi se o ekipi sa sjajnim pojedincima, koji su individualni kvalitet pretočili u timski duh. Verovatno će čekati priliku iz kontre, jer im utakmica mnogo znači i neće toliko rizikovati. To je već njihov problem, dosta su dobro odigrali u kvalifikacijama, ali smatram da imamo bolju ekipu i da ne mogu da nas iznenade – zaključio je Savić.

Povezane vesti