Ovog vikenda je na programu bilo 19 kolo Ukrajinske premijer lige. Dinamo je ugostio ekipu Metalurga što je bio jedan od derbija ovog kola, dok su Tavrija i Kahriman ugostili ekipu Aleksandrije.

Miloš Ninković

Napokon smo dočekali vikend u kome je Miloš Ninković zaigrao za ekipu Dinama od prvog minuta. Još veća draž je u tome što je u pitanju bio jedan od kvalitetnijih mečeva ovog kola. Odigrao je Miloš dobro 56 minuta, ali je u tom 56 minutu bio zamenjen. No pozitivno je što je dobio priliku da pokaže svoje umeće na terenu. Meč je proticao oprezno sa obe strane. Ni jedna ni druga ekipa nije htela previše da rizikuje. Čekalo se dugo na jedini gol na ovom meču. Taj gol je doneo radost navijačima Dinama u 89 minutu, a strelac tog pobedonosnog gola za 1:0 bio je Vukojević.

Tavrija je zabeležila novu pobedu. Na svom terenu su Damir i drugovi odigrali izuzetan meč. Naš reprezentativni golman je zabeležio i nekoliko lepih intervencija što je bilo propraćeno aplauzima sa tribina. Gosti su poveli u 11 minutu golom Dovgija koji se sam našao na metar od Kahrimana, ali je i to bio jedini gol na ovom meču od strane gostiju. Tavrija je brzo sve vratila na svoje mesto. Izjednačenje je stiglo u 26 minutu autogolom, dok u 29 minutu zbog igranja rukom na gol liniji biva isključen upravo strelac gola za goste. Penal je sigurno izveo Gigiadze. U drugom poluvremenu Kahrimanovi saigrači su dodali gas i u 76 minutu došli do 3:1 preko Šnidera, dok konačan rezultat postavlja reprezentativac Ukrajine Kaliničenko u 79 minutu za konačnih 4:1. Golove možete pogledati ovde.

Tabela:

1. Dinamo Kiev 49, 2. Šahtjor 48, 3. Metalist 44, 4. Krivbas 31, 5. Dnjepar 30, 6. Tavrija 27… 16. Obolon 11 bodova.

(Beli Orlovi, D. Jevremović; Foto: Arhiva)