Koverte sa otkazima selektorima A i mlade reprezentacije Srbije, Radomiru Antiću i Ratomiru Dujkoviću, danas će biti otvorene u „Hajatu“.

Ratomir Dujković - Tomislav Karadžić - Radomir Antić

„Sednica Izvršnog odbora zakazana je u kratkom roku iz dva razloga. potrebno je da se analizira kompletna situacija u Fudbalskom savezu Beograda, a sa druge članovi odgovornog tela razmatraće status selektora A reprezenetacije Radomira Antića i mlade reprezentacije Ratomira Dujkovića“, stoji u saopštenju FSS-a.

Svakako zanimljivije je pitanje: Zašto je Tomislav Karadžić odustao od četvrtka kao dana za raskid ugovora s Radomirom Antićem? Mnogi će pomisliti da je predsednik FSS prolongirao uručenje otkaza selektoru koji je „orlove“ odveo na Svetski šampionat zbog podrške koju je prvi stručnjak reprezentacije dobio od reprezentativaca prilikom okupljanja u Kovilovu, kao i navijača na stadionu u Humskoj tokom meča sa Grčkom (0;1), ali to je slika za fudbalske naivce.

Karadžić i njegova ekipa žure u pronalasku stručnjaka koji bi na adekvatan način, i to u finansijskom okviru koji su oni odredili, zamenio Antića, čiji je odlazak postao neminovan nakon odluke Apelacione komisije FIFA o potvrđivanju kazne od četiri meča suspenzije zbog vređanja urugvajskog sudije Larionde na Svetskom šampionatu u Južnoj Africi.

Poraz od Grčke je pokazao da nismo izašli iz agonije. Srbija ne sme da gubi od Grčke u Beogradu, uz sve poštovanje prema našim prijateljima. Imamo reprezentaciju koja vredi mnogo više od onoga što pruža na terenu, a to znači da je rez neophodan- podsetio je na pravac svojih poteza Karadžić nakon meča u Humskoj.

Karadžićev tim ne sme da odugovlači izbor Antićevog naslednika na klupi „orlova“, s obzirom da se početak kvalifikacija za Evropski šampionat u Poljskoj i Ukrajini opasno približava. Za dve nedelje reprezentacije koje rade u normalnim uslovima okupiće se na početku projekta „Evro 2012“, a za to vreme čelnici našeg saveza upoznavaće novog stručnja sa svojim planovima.

Kao što je to praksa, u opticaj su ubačena brojna imena od Ljupka Petrovića, Vermezovića, Mateusa, Jokanovića, Petkovića, Stepanovića, Bajevića do Muslina. Ovaj ulazak u cajtnot omogućiće našoj fudbalskoj vladi da posegne za traženjem spasioca čiji je zadatak da gasi požar čija se iskra, zapravo, nalazi u stavci ugovora Radomira Antića sa FSS o selektorovoj plati od 100.000 evra. Treba li podsećati da će „spasilac“ imati zadatak da naš fudbal izvuče iz krize, a ne da nas odvede na Evropski šampionat 2012.

Navijači bez transparenta

antic transparent

Grupi navijača naše reprezentacije iz Male Moštanice nije dozvoljeno da na stadion uđu sa transparentom kojim su hteli da daju podršku selektoru. Na njemu je pisalo: Antiću je mesto ovde, ko To(le) neželi neka ode!!!.

– Prošli smo i pored policije i pored redara bez problema, a onda nas je zaustavio čovek u odelu, okrenuo telefon i pročitao poruku sa transparenta, a potom nam rekao da sa njim ne možemo da uđemo na zapadnu tribinu. Probali smo posle da uđemo i na sever, ali nam se isto desilo.
Nije bilo nikakvih neprijatnosti, ali nije nam bilo dozvoljeno da pošaljemo poruku – ispričao je jedan od navijača.