Kako prenose engleski mediji, menadžer Arsenala Arsen Venger odlučio je da pošalje klupskog skauta na duži boravak u Srbiju ne bi li iz prve ruke dobijao informacije o ovdašnjim talentima. Prema pisanju engleskih kolega, Venger je ocenio našu zemlju kao još uvek neotkriven rasadnik talenata koji bi u budućnosti tek trebalo da zablista i na fudbalsku scenu lansira neke nove zvezde.

Zbog toga je Venger rešio da skauta Bobija Beneta prebaci iz Skandinavije u Srbiju koja će mu postati novo radno mesto. Benet uživa veliko poverenje u Arsenalu, a osim u Skandinaviji za „tobdžije“ je „operisao“ i u Švajcarskoj i Bosni gde je nedavno boravio, dok mu je njuh posebno osetljiv na igrače do 17 godina.

“Arsen Venger veruje da će Srbija za par godina biti jedna od važnijih zemalja kada su u pitanju talentovani fudbaleri. Zbog toga je odlučio da skauta trajno preseli iz Skandinavije u Srbiju”, rekli su za engleske medije izvori bliski menadžeru Arsenala.

Engleski mediji navode da su sa ovih prostora ponikli igrači poput Nemanje Vidića, Aleksandra Kolarova ili Branislava Ivanovića, a nisu zaboravili da pomenu ni Nevena Subotića, kao i trenutno najtraženijeg fudbalera iz domaće lige Radosava Petrovića.

Izvor: BlicSport