Defanzivac Mančester junajteda Nemanja Vidić tvrdi da je kapitenska traka podigla nivo njegovih igara na viši nivo. Srpski štoper je prošle sezone razmišljao o odlasku sa Ostrva, ali je potpisivanjem novog ugovora i definitivno prelomio da ostane na Old Trafordu.

Nemanja Vidic proslavlja gol protiv Aston Vile, 13 Nov,

Trener Aleks Ferguson mu je zatim poverio veliku čast da nosi kapitensku traku iako se u klubu nalaze igrači potpu Rija Ferdinanda, Pola Skolsa ili Rajana Gigsa što je rezultiralo fantastičnim partijama Vidića od početka sezone.

„Kada imate više odgovornosti obično ste bolje koncentrisani na terenu, a to samo pomaže da i vaše igre budu još bolje. Postao sam bolji igrač otkako sam kapiten. U principu, kada igrači imaju više pritiska i odgovornosti, to je pozitivna stvar. Igram tvrđe nego pre, radim napornije i mnogo sam koncentrisaniji. Zaista izvlačim maksimum iz sebe. Proglašenje za kapitena Junajteda je jedan od najponosnijih momenata u mojoj karijeri, ali nisam ja jedini koji pokazujem liderske sposobnosti na terenu. Imam dovoljno godina i iskustva, a i na terenu se nalazim češće od ostalih bivših kapitena, koji su uglavnom bili povređeni“, zaključio je Vidić.

– Imali smo već dosta igrača koji su bili predvodnici i kapiteni. Sada sam ja u pravim godinama da preuzmem odgovornost i jedan sam od najiskusnijih igrača u klubu. Možda je još jedna činjenica doprinela tome da dobijem traku, a to je da su pojedini igrači koji su bili kapiteni često bili povređeni, dok sam ja obično uvek na terenu.

Vidić je otkrio i kakve su mu želje ove sezone.

– Na kraju se sve svodi na to koliko trofeja će Mančester Junajted da osvoji. Bilo bi stvarno nešto posebno da osvojim titulu u Premijer ligi kao kapiten ekipe. To je nešto što sam oduvek želeo, kao i da osvojim FA kup. Ipak, sve je to u ovom trenutku još uvek predaleko. Možda ćemo u januaru tek moći da vidimo šta se tačno dešava na tabeli, zaključio je Vidić.

Povezane vesti