Doček srpskog tima u hotelu “Sanisajd park” u Johanezburgu bio je veoma originalan, jer su domaćini postrojeni u špalir, uz hleb i so i taktove „Marša na Drinu“ pozdravili svoje goste. Posle kraćeg odmora, 23 reprezentativca su odradila prvi trening na terenu obližnjeg univerzitetskog centra.

Selektor Radomir Antić izašao je iz autobusa nasmejan i obradovan srdačnim dočekom nije ni za pedalj odstupio od ambicija s kojima je njegov tim stigao u Južnu Afriku.

Trening Srbije u Johanesburgu

– Drago mi je što smo se izborili da učestvujemo na završnom turniru Svetskog prvenstva, a doček, uz „Marš na Drinu“, pogaču i so, još jedna je potvrda da će domaćin na pravi način iskoristiti poverenje koje mu je ukazano za organizaciju Svetskog prvenstva. U Johanezburgu smo naišli na dobrodošlicu domaćina, a doček koji su nam priredili bio je mnogo više od pesme. Došli smo na Mondijal sa željom da budemo na nivou našeg naroda. Prošli smo više faza priprema i siguran sam da ćemo do prve utakmice biti prava reprezentacija – rekao je Antić.

Novinare je najviše zanimalo kako se oseća Nemanja Vidić koji u poslednje vreme nije trenirao.

Nemanja Vidic i c:o na treningu u Johanesburgu

– Otkako se razboleo Vidić nije trenirao, ali sada mu je mnogo bolje i siguran sam da će biti spreman za utakmicu protiv Gane – poručio je Antić.

Nemanja Vidić je rekao da se ovaj tim Srbije razlikuje od prethodnog (Srbije i Crne Gore) koji je doživeo neuspeh na Mondijalu u Nemačkoj. Srspki defanzivac takođe očekuje da na ovom prvenstvu Srbija ostvari zapažen rezultat.

– Velika je stvar biti učesnik Svetskog prvenstva. Ni ja se tu ne razlikujem od ostalih, međutim, nije mi bitno samo da igram, već da ovde nešto uradim. Želim da uradim nešto na šta mogu biti ponosan. Daću sve od sebe da to bude pozitivno iskustvo kako za mene, tako i za ceo tim – poručio je Vidić.

Slike sa treninga u Johanesburgu

no images were found

Izvor: Blic