Nemanja Vidić nije posle utakmice želeo da komentariše prvi pogodak Australijanaca, već nam je samo rekao da smo i sami „sve videli“.

Što se ostatka utakmice tiče, Vidić je rekao:

– Drugo poluvreme smo odigrali slabije nego prvo. Austalijanci su bili agresivniji nego mi, napali su nas visoko, pa smo mi igrali dugim loptama. Takva igra njima odgoara i u tom drugom delu utakmice sigurno su bili bolji nego mi.

Štoper Nemanja Vidić priznao je da mu je današnji dan verovatno najteži u profesionalnoj karijeri.

„Do 60 minuta igrali smo baš dobro, možda je to bila i naša najbolja partija, uz pobedu nad Rumunijom u kvalifikacijama. U drugom poluvremenu smo igrali dosta slabije, Australijanci su nas napali visoko, pa smo pokušavali dugim loptama, a oni su u skoku bolji. Prokomentarisao bih neke situacije, ali ne baš putem medija. Ne mislim na saigrače, nego neke druge stvari“, dodao je Vidić i na pitanje šta misli o reakciji arbitra Larionde koji nije pokazao na penal odgovorio rekavši:

„Iz moje reakcije je bilo jasno šta mislim“.

Vidić je dodao i da je teško objasniti zašto je ekipa imala problema sa realizacijom šansi.

„Teško je reći. Možda mali pad koncetracije u odsudnim trenucima. To su nijanse, stotinke“, rekao je.

Upitan da li će i dalje igrati za reprezentaciju Vidić je rekao:

„Nema razloga za takvo pitanje“.

Aleksandar Luković je, kao i svi njegovi saigrači, razočaran ishodom utakmice protiv Australije, svestan da je propuštena šansa generacije.

– Šteta, bili smo u situaciji da sve zavisi od nas. Nismo iskoristil mnogo šansi na današnjoj utakmici i to nam se osvetilo, rekao je Luković.