Lider srpske odbrane, defanzivac Mančester junajteda Nemanja Vidić istakao je da će mu SP u Južnoj Africi najverovatnije biti poslednje u karijeri.

„Hoću da pamtim Južnu Afriku po dobrom, kad već nisam imao tu sreću u Nemačkoj, gde sam se povredio posle odrađene suspenzije uoči druge utakmice“.

„Imam 29 godina i ovo je možda moje poslednje Svetsko prvenstvo u karijeri. Želim da odigram najbolje što mogu, jer sam svestan da će nas narod najviše pamtiti po tome šta smo uradili u dresu reprezentacije“.

Vidić smatra da je poraz od Novog Zelanda samo deo priprema i da ne treba davati značaja rezultatu.

„Nekada poraz u prijateljskom meču može biti korisniji za ekipu od rutinske pobede. Samopouzdanje nam nije poljuljanom naprotiv, ništa se u našim planovima nije promenilo. Bilo je nekih individualnih grešaka, polazim od sebe, ali sve se to da otklinoti. Ostaje nam cilj da se plasiramo u drugi krug“.

Defanzivac se osvrnuo i na incident na meču sa Novim Zelandom u kojem je bio kapiten.

„Pojedinci su sebi dali za pravo da iskoriste loše obezbeđenje i uđu u teren u Klagenfurtu. Ali, to su usamljeni slučajevi među 10-12 hiljada naših navijača koji su nas fantastično bodrili. Žao mi je što im se nismo odužili pobedom, ali ćemo nastojati da to uradimo protiv Poljske“, poručio je Nemanja Vidić, koji se u Klagenfurtu preko razglasa obratio našim navijačima i umirio strasti na stadionu.

Izvor: B92

Povezane vesti