Mnogo prašine se podiglo u srpskom fudbalu nakon poraza od Slovenije 1-0 u poslednjem kolu kvalifikacija za EP.

Tada su Stanković i Vidić saopštili da neće više nastupati za reprezentaciju Srbije.
U medijima su se proteklih dana provlačile izjave srpskih reprezentativaca kako Vidić ipak ostaje deo reprezentacije Srbije.

Po mnogima najbolji štoper na svetu, ipak je odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru.
Vidić je dao zvaničnu izjavu Fudbalskom savezu Srbije, koja je na sajtu ove institucije objavljena pre nekoliko minuta.

Prenosimo vam u celosti izjavu Nemanje Vidića.

Poštovani,

Želim da obavestim sportsku javnost i navijače da posle dugog razmišljanja teškog srca, sam odlučio da se oprostim od reprezentacije Srbije.

Osnovni razlog za ovakvu odluku je što se već duže vreme, a naročito u svetlu poslednjih događaja, u medijima, pa samim tim i javnosti kritikuje moj odnos nacionalnom timu, iako sam za reprezentaciju igrao i povređen, nekada i mimo volje ljudi iz kluba. Ovim potezom želim da zaštitim reprezentaciju i sebe od raznih kuloarskih priča, gde se zanemaruje moj učinak kao fudbalera. Takođe, ne želim da se zbog istih optereti nova generacija naših reprezentativaca i eventualno zbog toga pokvari atmosfera u reprezentaciji pred novi ciklus kvalifikacija.

Dugujem zahvalnost  navijačima, svim selektorima i trenerima, kao i saigračima sa kojima sam sarađivao u prethodnih deset godina dok sam igrao za nacionalni tim. Uveren sam da generacija reprezentativaca koja dolazi ima kvaliteta i snage da obraduje naciju u predstojećim mečevima, a ja ću svim srcem biti uz njih kao navijač.

                                                               Nemanja Vidić

Fudbalski savez Srbije se zahvalio ovom već sada bivšem reprezentativcu na svemu učinjenom i poručeno mu je da su mu vrata uvek otvorena ukoliko se jednog dana predomisli.

Meni, kao iskrenom poštovaocu rada i lika Nemanje Vidića ostaje da se u ime tima Belih orlova, i u ime hiljade fanova zahvalim na svemu. Za svaku odbranu, za svaki napad…
Nadam se da će Srbija jednog dana imati još nekog štopera poput Nemanje Vidića.
Ja ću ovog, uvek da stavljam na prvo mesto liste sportista i braniti ga od medijskih i navijačkih napada. Jer sada i zauvek: Jedan je Nemanja Vidić!

Hvala na svemu!

(Izvinjenje svim čitaocima što sam u ovaj tekst unela i dozu subjektivnosti, iako nije blog.)