Nemanja Vidić nije se oglašavao tokom Svetskog prvenstva, nije čak bio ni na jednoj konferenciji za medije, ali je nakon eliminacije osetio potrebu da preko zvaničnog sajta Fudbalskog saveza Srbije demantuje izjavu Siniše Mihajlovića da je u reprezentaciji narušena atmosfera, kao i pojedine medije koji su objavili da je on u sukobu sa većinom saigrača, pre svih sa Markom Pantelićem.

– Želim ovom prilikom, uprkos rezultatskom neuspehu, da naglasim da je atmosfera, u ekipi tokom priprema u Austriji u našem kampu u Johanesburgu za vreme takmičenja na Svetskom prvenstvu, bila odlična. Nisam o tome do sada govorio jer nisam video potrebu da se priča na tu temu i da se naglašava nešto što je sasvim očigledno. Nažalost, u medijima su se pojavile pojedine moje izjave koje nisu prenete na adekvatan način. O situaciji i odnosima u ekipi ja zaista nisam imao ništa loše da kažem – rekao je Nemanja Vidić.

Zamenik kapitena „orlova“ negira da su bilo kakve nefudbalske stvari razlog rezultatskog neuspeha na Mondijalu.

– Ponavljam, imali smo više od mesec dana druženja i rada u odličnoj atmosferi. Družili smo se protekle dve godine i nastavićemo u dobrim odnosima da radimo. Iskreno, svima nam je jako žao što nismo ostvarili bolji rezultat na Svetskom prvenstvu. Imali smo veliku želju da to uradimo, ali u fudbalu nije uvek sve onako kako želiš. Siguran sam, ipak, da imamo dobar zalog za budućnost i da treba sačuvati dobru atmosferu u reprezentaciji, čitavoj fudbalskoj organizaciji, kako bi na najbolji način počeli, a nadam se i završili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će 2012. godine biti održano u Poljskoj i Ukrajini – naglasio je Nemanja Vidić.

Džajić optužio Antića!

dragan dzajic zvezda

Dragan Džajić, zvanično najbolji srpski fudbaler svih vremena, kritikovao je selektora Radomira Antića u svojoj kolumni u hrvatskom „Jutarnjem listu“.

– Penal je postojao, ali mi smo eliminisani u prvom poluvremenu. Promašili smo šanse, a nije jasno zbog čega je Antić zamenio Krasića, koji je motor reprezentacije – kaže Džaja.
On je dodao da će neuspeh imati posledice na srpski fudbal, ali nije mogao da sada sagleda razmere eliminacije.

– Debakl bi mogao da ima dalekosežne posledice, Srbija je morala da prođe grupu. Slovenci mogu da se vrate uzdignute glave, za razliku od naše reprezentacije – dodao je Dragan Džajić.

Izvor: Alo

Povezane vesti