Defanzivac Srbije Nemanja Vidić načinio je nekažnjenu glupost protiv Nemačke kada je u stilu Zdravka Kuzmanovića igrao rukom u šesnaestercu, ali na kraju je ipak ostalo 1:0. Stameni štoper veruje da je sudbina „orlova“ potpuno u njihovim rukama. Njegov kolega iz zadnje linije, Branislav Ivanović, poručio je svima u timu da moraju ostati fokusirani pred poslednji meč uprkos velikom trijumfu nad Nemcima.

Nemanja Vidic igra rukom tokom utakmice Srbija-Nemacka

„Ponosan sam. Naravno da smo posle prvog meča bili razočarani jer nismo igrali na našem nivou, ipak, sve smo to nadoknadili pobedom nad Nemcima. Sve je sad u našim rukama“, rekao je Vidić.

Vidić nije želeo da se bavi kalkulacijama pred poslednji meč sa Australijom i najavio je novi pohod na pobedu.

„Ne interesuje nas gol razlika, idemo protiv Australije na pobedu“, rekao je Vidić koji se posle toga opet osvrnuo na trijumf protiv Nemaca.

„Ušli smo agresivno u meč. Protiv Gane smo igrali sporo, bez ideje, a vrlo verovatno da je čak i trema uticala na nas. Ipak, ponovila nam se situacija kao protiv Francuske u kvalifikacijama, imali smo igrača više, postigli gol i onda smo se povukli. Uplašili smo se i zato nismo iskoristili ostale šanse“, rekao je Vidić.

U izjavi za zvanični sajt FIFA, Vidić je u šaljivom maniru prokomentarisao dešavanja na terenu.

„Pao mi je kamen sa srca kada je Stojke odbranio šut Nemaca. To je bila moja greška jer sam bio potpuno dezorijentisan kada sam igrao rukom. Na sreću, Stojković je fantastično reagovao. Posle meča sam mu rekao da mu dugujem poklon. Upitao sam ga: ’Šta hoćeš da ti kupim?’. Međutim, sada kad malo bolje razmislim, on meni zapravo duguje poklon. Da nije bilo moje reakcije u kaznenom prostoru, on ne bi branio penal. Pogledajte pažnju kojom je sad okružen. Postao je heroj“, kroz smeh je rekao Vidić.

Slično razmišlja i Branislav Ivanović.

„Ovo je fenomenalan osećaj. U potpunosti smo vratili samopouzdanje i poštovanje nakon poraza u prvom meču. Nismo još uvek završili posao, treba da ostanemo ujedinjeni i fokusirani za poslednji meč sa Australijom. Moramo da ponovimo igru iz današnjeg duela jer će to biti velika bitka“, rekao je Ivanović.

Izvor: Blic

Povezane vesti