Ono što je 23. jula najavio izvršni direktor Mančester junajteda Dejvid Gil, danas se obistinilo: Nemanja Vidić je sa slavnim klubom produžio ugovor i obavezao se na vernost do 2014. godine. Menadžer Aleks Ferguson nije krio oduševljenje ovim potezom srpskog reprezentativca:

Nemanja Vidic, Manchester United, wallpaper, pozadina, poster za desktop 1280x1024

Oduševljeni smo što je Vidić odlučio da posveti svoju budućnost ovom klubu. Ovo ujedno pobija sva one blesava nagađanja tokom prethodnih meseci“, rekao je Ferguson, ne mogavši da se suzdrži a da ne prokomentariše pisanja strane štampe o „Videćevom nezadovoljstvu“, „sigurnom odlasku u Španiju“ i tome slično.

Ferguson je dodao da ga raduje činjenica što će i narednih godina u klubu imati jednog od najboljih defanzivaca u Evropi.

„Nemanja se razvio u jednog od najboljih centralnih odbrambenih igrača u Evropi i veoma smo zadovoljni što je odlučio da ostane i bude tu u dugom periodu koji je pred nama“, dodao je menadžer kluba sa Old Traforda.

Zadovoljan je bio i sam Vidić, koji je u Mančester junajted stigao u decembru 2005. iz moskovskog Spartaka a potom pomogao ekipi da tri puta osvoji titulu prvaka u Premijer ligi i jednom u Ligi šampiona.

“Veoma sam srećan zbog ovog ugovora. Došao sam u Junajted još kao veoma mlad igrač i razvio sam se upravo zahvaljujući tome što sam na pomoć mogao da računam i kod menadžera, i u stručnom štabu i kod mojih saigrača. Tokom mog dosadašnjeg boravka u klubu imali smo mnogo uspeha a nadam se i novim u sezonama koje dolaze“, poručio je Nemanja Vidić koji je na meču za Čeriti šild, odigranom protiv Čelsija, kao i u prvom kolu Premijer lige protiv Njukasla na ruci nosio kapitensku traku Mančester junajteda.

Povezane vesti