Srpski reprezentativac i štoper Mančester Junajteda, Nemanja Vidić je izjavio kako je igrački sazreo u engleskom klubu i ponovio da bi tu želeo da završi karijeru.

Nemanja Vidic sa srpskom zastavom

Kada je prvi put zaigrao za Junajted, kao zamena za Nisterloja u meču protiv Blekburna 2005. godine, mnogi su rekli da će biti dobar igrač. Ne samo da je postao dobar igrač, nego je jedan od najbolji fudbalera na svetu na svojoj poziciji.
Od te 2005. godine je postao i standardan u prvom timu „Crvenih đavola“, a ove godine je poneo i kapitensku traku.

Vidić je izjavio da je u Junajtedu igrački sazreo i da bi voleo upravo tu da završi karijeru.

„Došao sam u Mančester u pravom trenutku, što se tiče moje karijere. Imao sam 24 godine i kao igrač sam sazrevao. Nije bilo boljeg mesta za fudbalsko sazrevanje od ‘Old traforda’. Ovaj klub mi je dao sve i ponosan sam što sam deo ove sjajne ekipe“, rekao je Vidić.

Po dolasku u Englesku nije mu bilo lako, ali se na vreme prilagodio sistemu igre. Kaže da nije izgubio svoj mentalitet i da je i  dalje željan uspeha i titula. Kroz smeh je rekao kako je skoro dobio sliku sa svog debija i pokazujući je Evri rekao kako stari, ali da se ne oseća tako jer uživa sa saigračima i navijačima u engleskom klubu.

Pre Junajteda, Vidić je branio boje Slobode (Užice), Spartaka(Subotica), Crvene Zvezde, Spartaka (Moskva). U Junajtedu je zaigrao 212 puta, postigao 16 golova i osvojio 11 titula.

Prvih pet godina je bilo sjajno, neka tako bude i sledećih pet, završio je Vidić.

M. Petković