Pre ne više od mesec dana mnogi su govorili o odlasku Nemanje Vidića iz reprezentacije Srbije i počeli već da sude o „njegovoj“ odluci. Da su mediji još jednom pogrešili kad je u pitanju defanzivac Mančester Junajteda i Srbije dokazala je i utakmica protiv Bugarske.

To što je prvi stigao u hotel i još jednom pružio odličnu partiju u nacionalnom dresu, sigurno nisu dokazi da Vidić završava reprezentativnu karijeru.

Najskuplji igrač naše reprezentacije ocenio je prijateljski meč protiv Bugarske kao odličan sa mnogo aspekata.

Ono što je bitno jeste da se ponovo konsolidovala dobra atmosfera u timu nakon dva uzastopna poraza. Takođe on naglašava da se pored atmosfere osetila i dobra igra i komunikacija na terenu, što ga posebno oduševljava, i dodaje da rezultat ove utakmice nije toliko bitan koliko atmosfera.

Vidić je u odsustvu Dejana Stankovića, u meču protiv Bugarske nosio kapitensku traku, ali i zaigrao sa mnogim mladim snagama Srbije. Kakvo je njegovo mišljenje o mladim igračima koji su debitovali za seniorsku reprezentaciju?

Selektor je pozvao nekoliko novih igrača, a obzirom da im je ovo prva utakmica u reprezentaciji Srbije mislim da su pokazali da mogu da odgovore selektorove zadatke .“, rekao je Vidić.

On nije želeo nikoga od njih da izdvaja i smatra da su mnogi u nekim trenutcima pokazali i individualni kvalitet.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igra kući protiv Sjeverne Irske, ali pred praznim tribinama.  To Vidića ne zabrinjava mnogo i kaže da treba da se stavi tačka na sve ono što se dešavalo u proteklom periodu.  On zna da su svi reprezentativci profesionalci i da će se koncentrisati da se dobro pripreme i ostvare povoljan rezultat.

Neizbežna konstatacija za, po mnogima, najboljeg defanzivca na svetu bila je i čestitka na golovima u klubu. U poslednjem kolu Premijer lige postigao je gol protiv Aston Vile koji je njegovom klubu doneo bod. Vidić se skromno zahvalio i rekao da nije bitan strelac, te da taj bod mnogo znači njegovom klubu nakon poraza Čelzija, no da je rano govoriti o tituli.

Mirjana Petković